Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Országos hírű a makói balett

Országos hírű a makói balett

Makó - Korábban lényegében nem volt hagyománya a művészeti ágnak a városban, most viszont országosan is jegyzik a Makói Általános Iskolában folyó klasszikusbalett-oktatást.

Munkatársunktól - Délvilág napilap - 2011.05.12. 10:16
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Ezt jelzi: a közelmúltban a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett junior, azaz felső tagozatosok számára kiírt 20. hazai fesztiválról a továbbképzősök arany-, a 3. évfolyamos gyerekek pedig ezüstserleget hoztak haza. A rangos megmérettetésen közel 1000 diák vett részt szerte az országból, a produkciókat pedig öttagú szakmai zsűri értékelte.

Ez a versenysiker nem egyszeri: Makón 12 éve oktatnak klasszikus balettet, és azóta minden versenyen első vagy dobogós helyezést érnek el a diákok. Évről évre 70–90 tanuló foglalkozik a művészeti ággal, közülük már eddig is többen kerültek a táncművészeti főiskolára. A cél azonban nem csupán a tehetségek felkutatása – mondja a tanszak vezetője, Varga József –, hanem az is, hogy minél több tanuló szeresse meg a tánc kultúráját. Bár a klasszikus balett manapság kevésbé népszerű, véleménye szerint ez a táncművészetek királya.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...