Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Őrt kapott a Tulipán utcai rendelő

Őrt kapott a makói önkormányzattól a Tulipán utcai rendelő, mert mint az ott dolgozó háziorvos mondja, szinte mindennaposak az atrocitások. Sánta Sándor egyelőre úgy tapasztalja, bevált az ötlet.
– Néha mi is félünk, miközben a sorunkra várunk. Vannak tolakodó, erőszakos páciensek. Örülök, hogy végre van biztonsági őr, de nem tudom, mennyire lesz képes fenntartani a rendet – mondta a makói Tulipán utcai háziorvosi rendelő előtt, onnan kijövet egy idősebb asszony szerda délelőtt. Amikor ott jártunk, nyugalom volt, a váróteremben mindenki békésen üldögélt, csendesen beszélgetett – ám nem ez az általános.

A rendelő, amelynek szomszédságában gyógyszertár is van, a jelentős részben szegények, romák lakta Honvéd városrész peremén működik, betegeinek nagy része is onnan érkezik. A napokban híre ment, hogy az egyik itteni incidens után védelmet kapott az önkormányzattól, s ez kuriózum Makón.

Az itt dolgozó háziorvos, Sánta Sándor, mellesleg fideszes önkormányzati képviselő, lapunknak megerősítette, hogy ő kért a városházától védelmet. Hozzátette, nem biztonsági őrt, hanem közterület-felügyelőt kaptak, aki nincs felszerelve kényszerítő eszközökkel, és jogkörei is korlátozottak. Ettől függetlenül azt reméli, jelenléte megerősíti a biztonságot. Mint fogalmazott, itt szinte mindennaposak az atrocitások, előfordul, hogy egy nap alatt több is történik.

A közelmúltban volt, hogy egy fenyegetőzőhöz, illetve még ugyanaznap egy ablakot bezúzó nőhöz kellett rendőrt hívni, de – mint megírtuk – a lopások, betörések sem ritkák. Megesett, hogy számítógépek tűntek el, volt, hogy az épület előtti kuka.

A háziorvos azt mondja, nem magát félti, hanem a tisztességesen viselkedő betegeket, no meg hölgyasszisztenseit, akik olykor szabályosan rettegnek munkába jövet. Hogy beválik-e hosszú távon az őrzés, kiderül. Az utóbbi két napban mindenesetre, mióta jelen van a közterület-felügyelő, nyugalom van a rendelőben. Ezért hálás az orvos a polgármesteri hivatalnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt víz Makón

Az ivóvízminőség-javító projekt kivitelezőjének hibájából maradt ivóvíz nélkül tegnap reggel több órára Makó – tájékoztatta lapunkat a szolgáltató Alföldvíz Zrt. Tovább olvasom