Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Orvosnak készül, a hegedű a hobbija

Makó - Tíz éve űzi a hegedű művészetét Horváth Nóra, a József Attila Gimnázium tizenegyedikes diákja. A kiváló eredményekkel büszkélkedő lány azonban nem hegedűművésznek készül, orvosként képzeli el jövőjét. E heti Tehetséges diák sorozatunkban most őt mutatjuk be.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Éppen tizedik éve annak, hogy hegedűt vett kezébe az akkor még kislány Horváth Nóra. Most tizenhét évesen mosolyogva gondol vissza azokra az időkre, amikor televíziós műsorokban látta a Princess együttest hegedülni; általuk kedvelte meg ugyanis ezt a hangszert. Azóta fellépések, vizsgák sorát teljesítette a nem éppen könnyűnek mondható zeneszerszámmal. Hiába a nehézség, Nóri nagyon kitartó. Hegedűvizsgájára, ha kell, még a tanulás mellett is minden nap szán időt a gyakorlásra. Ezzel kapcsolatos legjobb élményeként a tavalyi vizsgáját említi; úgy érzi, akkor zeneileg is jól sikerült előadnia a hosszú darabot. Állandó fellépője a Gimi esteknek és a Tavaszi hangversenyek is, melyeken egyénileg és kamarazenekarban is bemutatkozott már. Mint mondja, utóbbi jóval nehezebb, hisz ott társaival egymásra is figyelniük kell, de a művészet öröme kárpótolja. – Ebben élem ki művészi hajlamaimat, és jó érzéssel tölt el, amikor másoknak is örömet szerzek – meséli.

Orvosnak készül, a hegedű a hobbija.
Orvosnak készül, a hegedű a hobbija.

Tehetséges diák

Kéthetente megjelenő sorozatunkban olyan tehetséges makói diákokat mutatunk be, akik nemcsak tanulmányaikban, hanem zenében, sportban, egyéb szabadidős tevékenységükben is kiválóak. 

A hegedű remek hobbi, de a későbbiekben nem szeretne vele komolyabban foglalkozni a tehetség. A tizenegyedikes diáklány az élet teljesen más területén képzeli el magát a jövőben, emberekkel szeretne foglalkozni. Álma, hogy egyszer az orvosi pályára lépjen. Ahhoz, hogy ez beteljesüljön már most keményen tanul, ugyanis biológiából és kémiából emelt szinten kell érettségiznie. Szorgalmának eredménye is látszódik: ősszel 92 %-os kémia érettségit tett középszinten. Idén májusban angolból vizsgázik, az emelt szintű biológia és kémia érettségiket pedig majd tizenkettedikben teszi le.

A reál tantárgyak iránti szeretetét tanárától kapta. Biológiából még versenyen is részt vett, kiváló eredménnyel. A megyei fordulót megnyerte, majd az országosra jutott be, ahol szintén szépen teljesített. Nemcsak ezen a téren ért el sikereket Nóra. Kisebb korában szépkiejtési versenyekre járt, az ott szerzett tapasztalatait nemrégiben a gyakorlatban is hasznosíthatta. Ő volt ugyanis a Gombavató bál egyik konferálója.

A diáklány céltudatosan halad álmai felé. Még csak március van, de már tudja, hogy mivel tölti majd a nyári szünidőt: az érettségikre, nyelvvizsgára készül. Ezek mellett természetesen hagy majd időt a pihenésre is. Ahhoz, hogy jó kondícióban legyen, gyakran szokott futni, ami kiváló iskolai teljesítményét is megalapozza. Szabadidejét pedig a hegedülésen kívül barátaival és ikertestvérével tölti. Józsival, le sem tagadhatnák, hogy ikrek. Közös bennük a humor, és érdekes, hogy ugyanazokat az érzelmeket élik át. Ha testvére szomorú, Nóri is az, de olyankor együtt vigasztalódnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzifát osztanak a rászorulóknak Nagylakon

A falu önkormányzata 182 ezer forint támogatást kapott az év elején, hogy tűzifát vásároljon a rászorulóknak. Tovább olvasom