Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Osztálykirándulás - jótettekből

Makó - Korcsoportjában a fődíjat, vele egy osztálykirándulást és hozzá állatkerti belépőket nyert egy országos pályázaton a makói Kálvin Téri Református Általános Iskola 1. m osztálya. Jócselekedeteket hajtottak végre a Mikulás felkérésére, és ezeket dokumentálták is. Osztályfőnökük, Bartáné Szabó Mónika szerint érdemes a gyerekeket már ebben a korban ilyesmire ösztönözni.
– Segítettünk a vadászoknak etetni a fácántelepen a fácánokat, az őzeket meg a nyulakat – mondta a Kálvin Téri Református Általános Iskola kisdiákja, Nagy Levente arról, melyik volt a legemlékezetesebb jócselekedet, amelyet osztálytársaival együtt nemrégiben végrehajtott. Zöldségeket, magvakat vittek az Óföldeákhoz közeli fácánnevelde etetőjébe, hogy az állatok télidőben se éhezzenek. A jótettnek folytatása is volt: a gyerekek az iskolaudvaron madáretetőt helyeztek ki, és mindmáig lelkesen figyelik az oda járó madarakat.

Közös, ajándékos karácsony más, rászoruló gyerekekkel. Fotó: DM/DV
Közös, ajándékos karácsony más, rászoruló gyerekekkel. Fotó: DM/DV

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Levente és osztálytársai, azaz az 1. m osztály diákjai ezen kívül az elmúlt hetekben, hónapokban többek között karácsonyi műsorral és apró ajándékokkal lepték meg az idősek gondozóházának lakóit, vendégségbe hívták a tanulásban akadályozott gyerekeket oktató Pápay-iskola elsőseit, akikkel együtt játszottak, készítettek mézeskalácsot, a szegedi színház gyűjtőakciójához pedig plüssjátékokat vittek a szegény gyerekeknek.

Az osztályfőnök, Bartáné Szabó Mónika lapunknak elmondta: mindezt a főként bűnmegelőzéssel, tisztességes életre neveléssel foglalkozó Criminon Alapítvány felhívására tették. A gyerekek dokumentálták is egy képes mesekönyvben, amelyet a Mikulásnak címeztek – a mese szerint ugyanis tőle érkezett a felkérés a jócselekedetekre. A pedagógus azt mondja, az ilyesmire ebben a korban a legnyitottabbak a gyerekek, és reméli, ha megtapasztalták azt az érzést, amit a jótettek adnak, bizonyára később is hasonlóan fognak gondolkodni.

A gazdagon illusztrált pályázati anyaggal a makói diákok korosztályukban az országos fődíjat, s mellé egy különdíjat is nyertek. Ez egy osztálykirándulás, valamint belépőjegyek egy állatkertbe – hogy pontosan hová, az egyelőre meglepetés, a március 10-i díjátadón derül ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apátfalvi rendőrgázolás: nem használtak gázspray-t a járőrök

Újabb 3 bűncselekménnyel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Thomas B.-t. Tovább olvasom