Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Öt nehéz óra a törmelék alatt

Makó - Disznóvágás után a kóstolónak valót pakolta a melléképületi kamra hűtőjébe egy 75 éves makói asszony, amikor rászakadt a mennyezet. Öt órát töltött a törmelék alatt – kórházban ápolják súlyos sérülésekkel.
– Édesanyám hajnali 2 óra körül épp a szombati disznóvágásból kóstolónak szánt ételeket pakolta a hűtőbe, amikor megtörtént a baj. Mivel a kamra a melléképületben van, ahol ő lakik, én pedig a főépület utca felőli részén aludtam, nem hallottam sem a mennyezet leszakadását, sem anyám kiabálását. Másnap reggel hétkor vettem észre, hogy valami nincs rendben, amikor lementem hozzá. Az épületben szállt a por, a kamra felől pedig meghallottam, ahogy elhaló hangon segítséget kér. Azonnal hívtam a tűzoltókat – mesélte a drámai percekről a hétvégi balesetben megsérült 75 esztendős makói asszony lánya, Molnár Anna.

Molnár Anna mutatja, mekkora vakalotdarabok hullottak az édesanyjára a melléképület mennyezeteréről. Fotó: Szabó Imre
Molnár Anna mutatja, mekkora vakalotdarabok hullottak az édesanyjára a melléképület mennyezeteréről. Fotó: Szabó Imre

A katasztrófavédelem megyei szóvivője, Molnár Krisztina lapunkat úgy tájékoztatta, a Liliom utcába a makói tűzoltók perceken belül megérkeztek, és azonnal megkezdték a mentést. A mennyezet hét-nyolc centiméter vastag vakolatának törmelékei alól perceken belül kiszabadították az idős asszonyt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A mentők azonnal kórházba szállították. A tűzoltókat reggel 7-kor hívták – nagyjából 5 órát tölthetett az asszony a hideg kamra padlóján, a törmelékek fogságában. Lányától úgy tudjuk, súlyos sérüléseket szenvedett: borda- és lábtörése mellett komoly belső sérülései is vannak – a makói kórház sebészetén ápolják.

Fotó: DM
Fotó: Szabó Imre

A ház udvarán még mindig láthatók a mennyezeti törmelék darabjai, amit a tűzoltók hordtak ki mentés közben. Egy kisebbet megemeltünk – tekintélyes súlya volt, lehetett 4-5 kiló is. Molnár Anna úgy gondolja, azért szakadhatott le a plafon, mert esett az eső; a melléképület többi része egyébként jó állapotú.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a makói kórház fejlesztése

Kallai Árpád közel száz érdeklődő előtt vázolta fel, milyen fejlesztés indult meg a közelmúltban a makói tagintézményben. Tovább olvasom