Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Ötéves a makói Natura Művésztelep

Makó - Jubilál a Natura Marosmenti Művésztelep: idén ötödik alkalommal rendezik meg Makón. Az alkotótábort kísérő rendezvénysorozatot Török Péter Ybl-díjas tájépítő művész kiállítása nyitotta meg a Városház Galérián.
Török Péter neve ismerősen cseng a Maros-parti városban, hiszen – Makovecz Imréhez hasonlóan, olykor vele együttműködve – nagyon sok tervet, koncepciót készített arról, miképp lehetne szebbé, otthonosabbá varázsolni Makó zöld területeit. Többek között az ő nevéhez köthető a Makovecz tér külleme, de az is az ő ötlete volt, hogy a zenepavilont víz ölelje körül.

A tábort kiállítás zárja.
A tábort kiállítás zárja.

Török Péter a tájépítészetről és a környezettervezésről lapunknak elmondta: ma már az építészethez és a szobrászathoz köthető társművészeti ágként ismerik el. Veduta, azaz Látkép című tárlatával arra akarta felhívni a figyelmet, hogy ez milyen sokkal tudja gazdagítani egy település lakóit.

Makón egy évtizede dolgozik, és már eddig is jó pár évtizedre való, megvalósításra váró tervet hagyott itt, többek között a belváros, a Szent István tér, illetve Újváros számára. Úgy gondolja, a Maros-parti város elindult egy úton, amelynek az első eredményei már láthatók: a főtéren és közvetlen környékén jó járni, a szobrok, a kutak és a növényzet szépséget, harmóniát sugallnak.

A tábor vezetőjétől, Karsai Ildikó grafikusművésztől megtudtuk, az augusztus 20-áig tartó, 3 hetes alkotótáborba ezúttal 12 hazai, illetve határon túli magyar résztvevő érkezett. Van köztük grafikus, festő, keramikus és képzőművész is. A tábort záró kiállítást a Szent István-napi ünnepségsorozat keretében, augusztus 20-án rendezik meg a József Attila Múzeumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött az elkerülőnél, 3 sérült

Hárman megsérültek, amikor két személygépkocsi összeütközött az M43-as elkerülő és a makó-rákosi út kereszteződésében péntek délután. Tovább olvasom