Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Makó hírek > Ötletek nélkül maradt a makói városháza

Ötletek nélkül maradt a makói városháza

Makó - Nem mozgatta meg a makóiak fantáziáját az a pályázat, amelyet a városháza kiürített, lezárt főépületének hasznosítására írtak ki: az április 30-i határidőig egyetlen komolyan vehető ötlet sem futott be.

Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2013.05.02. 14:14
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Egyelőre üresen marad a városháza főépülete, egyetlen komolyan vehető ötlet sem érkezett be a hasznosítására kiírt pályázatra – tudtuk meg a polgármesteri hivatalban. Mint megírtuk, a főépületet takarékossági okok miatt ürítették ki és zárták le két hónappal ezelőtt; az irodákat a szárnyépületbe költöztették, a rezsimegtakarításból évi 15 milliót remélnek. A városháza, amely egykor vármegyeháza is volt, műemléki védettségű, klasszicista épület. Földszintjén és első emeletén a kiürítést követően összesen mintegy 2000 négyzetméternyi, közel 80 helyiséget tartalmazó terület szabadult fel.

A további hasznosításra április 30-áig lehetett ötleteket beküldeni olyan megkötéssel, hogy ez csak magánforrásból vagy állami pénzt bevonva képzelhető el, ugyanakkor a patinás épület olyan funkciót kapjon, amely hosszú távon fenntartható, illeszkedik a város fejlesztési terveihez. Komolyan kevésbé vehető ötletekkel egyébként – fórumbejegyzésként – olvasóink is jelentkeztek. Volt, aki szerint kínai diszkont, extrémsport-pálya vagy luxusidősotthon lehetne, de olyan is akadt, aki úgy gondolta, alakítsák át fürdővé. A talán legkevésbé életidegen ötlet szerint szálloda lehetne belőle – kérdés, hogy az átalakításra ki költene. A legbarátságtalanabb elképzelés az volt, hogy bontsák le, és adják el a tégláit, csökkentve az önkormányzat adósságállományát.

A főépület egyébként – legalábbis nyáron, amikor a fűtése nem kerül pénzbe – a lezárás ellenére sem teljesen üres. A díszteremben tartják a testületi üléseket, s ugyanitt házasságkötési ceremóniákat is rendeznek.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. pardon 2013.05.03. 16:38

nyissanak benne túrkálót!!!

Moderálásra küldöm 11. pog 2013.05.03. 09:16

egyértelmű,még a tulajdonukban lévő üzlet helyiséget sem tudják kiadni évek óta..nem gondoltam volna,hogy ennyire naivak a város első emberei..

Moderálásra küldöm 10. barátfüle 2013.05.03. 08:52

Úgyis óvoda hiány van. Költöztessünk be egy óvodát. De nem csak úgy játszani, aludni, meg enni, hanem a funkciókat is átvehetnék. A legelevenebb nagycsoportos lenne a polgármester. Garantáltan nem csinálna több kárt a 6 éves, mint a 60. Azután a Gyuszi, a nyuszi lehetne az alpolgármester. A felsőcsoport adná a testületet, hiszen nekik már több eszük van. Igaz néha bepisilnek, de ez előfordul az igaziakkal is, csak másként, amikor a polgármesterrel szemben kellene felszólalni.

Komolyabbra fordítva a szót, az egész egy mesterséges probléma felvetés. Ha van 10 egység helyünk és 5 egység funkció, akkor bárhova mozgatjuk a funkciókat 5 egység üresen marad. Egyértelműen az önkormányzatnak kell engedni a bérleti díjas koncepciójából. Makó egy szűkülő piac. Vállalkozási oldalról is csak szűkülés várható. Az ingatlanoknak - üresen állás helyett - ezt a szűkülő piacot kellene szolgálni. A Földhivatal és egyéb hivatalok a városházára. A még maradó helyre emlékszoba, múzeumi kiállító. A nagymozit… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 9. öregszem 2013.05.03. 07:28

5. Én tovább gondoltam: minek a 11 képviselő????? Meg a másik 380???? Csak a lóvét viszik és kártékonykodnak!

Moderálásra küldöm 8. Lokálpatrióta 2013.05.03. 06:36

6. makovaros : "Városházáról én azt csinálnám, hogy minden ügyintézős cuccot oda betenni (Járás, földhivatal, szolgáltatók irodája) akkor tényleg hivatal lenne a mostani járásba pedig mennének a civil egyesületek..."

Ezzel az a baj, hogy már több civil-szervezet is kért volna évek óta üresen álló épületeket állagmegóvásért cserébe, de az önkormányzat közölte, hogy csak bizonyos bérleti díjért (jóval a piaci ár felett) tudja odaadni... Most üresen állnak, amrtizálódnak, de ehhez Pétörék biztosan jobban értenek és ez így biztosan jobb a városnak...

Szerintem is vállalkozásoknak lehetne kiadni állagmegóvásért cserébe, hogy leagalább ne essen szét az egész 1-2 éven belül...

Moderálásra küldöm 7. Cillit_bang 2013.05.02. 20:14

Hát igen...Kimerültek....Már ötletük sincs....Notary-nak sem...Ez mán a vég....

Moderálásra küldöm 6. makovaros 2013.05.02. 19:53

2. "Makón nincs élet. ott a pl. a május 1. ünnepségről. Voltak v. 20 an lent."
Mivel színpadi műsor sem volt, így nem csodálom hogy nem voltak annyian mint szoktak.
Amúgy a szúnyogokkal kapcsolatban abban van valami tényleg nagyon sok volt, még az udvarunkon is. Pedig előtte írtották. De ez egy másik téma.
Városházáról én azt csinálnám, hogy minden ügyintézős cuccot oda betenni (Járás, földhivatal, szolgáltatók irodája) akkor tényleg hivatal lenne a mostani járásba pedig mennének a civil egyesületek, stb irodái és akkor minden együtt lenne. Persze első a kis mozis ötlet ami legjobb lenne.

Moderálásra küldöm 5. jagoda194 2013.05.02. 18:30

Mondja meg már valaki annak a 11 képviselőnek minek az a nagy terem,hogy Buzás feszelegjen az emelvényen szálljon le a népe közzé és a"VB" teremben tartsák a testületi üléseket és végre emberközelben lesz ő Patyomkinsága.A kirendelt nézők, ügyintézők is játszva elférnének és nem lenne megoldatlan probléma hónapok óta ez az ügy.A televizió közvetítés is élvezhetőbb lenne.Ebben a régi épületben nem lehet semmit csinálni.Kormányhivatalnak sem jó, elavult nyillászárók ,rossz hőszigetelés, gazdaságtalan belmagasság stb.

Moderálásra küldöm 4. KamuNeni 2013.05.02. 18:14

Szerintem Busness hub lehetne ha mar annyi helyiseg van. Adjak oda (ADJAK ODA) kezdo eletkepes kis vallakozasoknak mint iroda helyiseg. Csak fizessek a sajat rezsit es semmi mast. Nem kellene lakbert kerni egy ehezo haldoklo varosban attol aki esetleg majd munkat fog adni a kozeljovoben a lakossag nemelyikenek. A trafik torvenyt meg varosi szinten szuntessek meg. Kell amunka kell a penz.

A boltok berleti dijat meg csokkentsek le hogy ne kelljen bezarniuk a kozeljovoben.

Moderálásra küldöm 3. makospite 2013.05.02. 17:22

Kínai bolt?


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...