Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Ötmilliárd az első félévben

A makói önkormányzat az idei esztendő első félévében több mint ötmilliárd forintból gazdálkodhatott. A kötelező feladatok ellátása mellett százmilliós támogatásban részesítették a sportot, és kiemelten a városban működő egyházakat.
Makó idei első félévének költségvetése összesen ötmilliárd 267 millió forint volt, emellett 43,9 milliós működési célú, valamint közel 97 millió forintot kitevő felhalmozási hiánnyal számolhat a város – derült ki a képviselő-testület legutóbbi ülésén. A hiányok egyik lényeges oka a jelentős kintlévőség, aminek behajtása a hivatalok kiemelt feladata. A legtöbben egyébként lakbérrel, közterületi és bérletidíj-hátralékokkal tartoznak.

A jelentős működési költségek mellett összesen több mint 227 millió forintot juttattak el a közhasznú társaságoknak és a civil szervezeteknek, míg a szociális célú ellátásokra közel 94 milliót költöttek. Ezen belül a legtöbbet, 42,3 millió forintot a gyermekvédelmi támogatások révén juttatták el a családokhoz, a rendszeres szociális segély címén 11 milliót, normatív lakásfenntartásra pedig 7,8 millió forintot utaltak ki. A lakók által felhalmozott közüzemi és egyéb adósságok rendezésére hárommillió forintot költött a város, és éppen ennyivel támogatták a fiatalok lakásépítését és vásárlását.

Szinte erőn felül támogatta Makó önkormányzata a város sportéletét, hiszen összesen közel százmillió forintot juttattak az egyesületeknek, szervezeteknek, az élvonalba tartozó kézilabda- és futballcsapat 37 és fél millió forintos városi támogatásban részesült. Sikeres Sapard-pályázat eredményeképp befejeződhetett az újvárosi katolikus, a görög katolikus, valamint az evangélikus templom rekonstrukciója, ezekhez a pályázatokhoz a szükséges önerőt biztosította a város. A kultúra és az idei jubileum – a József Attila-emlékév – kapcsán is jelentős költségeket vállat a városvezetés. Az ünnepségsorozat és a konferenciák mellett megjelenhetett a Makó történetét bemutató monográfia hatodik kötete is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkakeresés faluhelyen

Megnyílt Ambrózfalván a megyei munkaügyi központ Foglalkoztatási Információs Pontja. Az… Tovább olvasom