Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Óvodamentés: 50 család menne a 3 nagylaki bérlakásba

Nagylak - A hónap végéig választják ki több mint ötven család közül azt a kettőt vagy hármat, akik olcsó bérlakásba költözhetnek Nagylakra óvodás gyermekeikkel, megmentve a falu oviját.
Több mint félszázan jelentkeztek néhány nap alatt a nagylaki önkormányzatnál azért, hogy óvodás korú gyerekükkel a faluba költözzenek, igénybe véve a község által felkínált olcsó bérlakást. Mint megírtuk, a nagylaki óvodába fénykorában 50 gyerek is járt – most mindössze 8, de várhatóan ez a létszám is megfogyatkozik hamarosan, mert 2 család elköltözni készül. Gyarmati András polgármester lapunkon keresztül azért fordult a nyilvánossághoz, hogy meg tudják menteni az önkormányzat utolsó intézményét, az óvodát, amelyre korábban erején felül költött a falu. Ahhoz, hogy tovább működhessen, legalább 8 fős létszámra van szükség, ezért kínált fel az önkormányzat bérlakásokat a faluba óvodás korú gyerekekkel beköltözni hajlandó családoknak, 4-9 ezer forintos havi lakbérrel.

Hamarosan új játszótársak érkeznek a gyerekekhez a nagylaki óvodába. A szerző felvétele
Hamarosan új játszótársak érkeznek a gyerekekhez a nagylaki óvodába. A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Gyarmati András megdöbbent azon, milyen sokan láttak fantáziát a szerény díjú bérlakásban. Az érdeklődőkkel beszélgetve drámai sorsokkal találkozott. Volt olyan, aki azt mondta, akár aznap is hajlandó Nagylakra utazni, mások azzal hökkentették meg a falu első emberét, hogy a költözéshez is segítséget kértek, illetve az után érdeklődtek, kapnak-e bútorokat is. A jelentkezők 60-70 százaléka devizahitel miatt került bajba – volt, aki azt mondta, a napokban árverezik az otthonát. Az, hogy még Miskolcról, Pécsről, Sopronból és Debrecenből is voltak érdeklődők, annak köszönhető, hogy lapunk cikke nyomán az egyik kereskedelmi tévé is forgatott a faluban. Az első érdeklődő elektronikus levél 10 perccel a híradós anyag után érkezett a hivatalba.

A polgármester lapunknak elmondta: további jelentkezők érdeklődését már nem tudják fogadni. A képviselő-testület várhatóan május elején választja ki a 2-3 családot, amelyik a faluba költözhet, hiszen a községnek a hónap végéig kell jeleznie, megvan-e az óvoda fenntartásához minimálisan szükséges létszám. Valószínűleg a Csongrád megyei jelentkezők közül válogatnak, akiknek nem kell feladniuk munkájukat a lakhelyváltoztatás miatt, Nagylakon ugyanis kevés az álláslehetőség. Az is fontos, hogy lehetőleg több, nagycsoportosnál kisebb gyereket hozzanak a szülők a faluba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az üres házak ártanak a falunak

Rontja az utcaképet, az ott élők hangulatát, és lenyomja az amúgy is alacsony ingatlanárakat. Tovább olvasom