Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Palotát is vizsgálta a számvevőszék

Csanádpalota - Nem talált komoly hiányosságot az Állami Számvevőszék a csanádpalotai önkormányzat vizsgálatakor. A feltárt hibák orvoslására 30 napja van a polgármesternek és a jegyzőnek – ígérik, megteszik.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Egy-két évvel ezelőtti csanádpalotai vizsgálat eredményeit tette közzé szerdán az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A jelentés többek között megállapítja: az önkormányzat belső kontrollrendszere nem volt megfelelő, ami kockázatot jelent a szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás szempontjából. Az önkormányzatnál 2009 és 2011 között a belső ellenőrzés nem működött eredményesen, mert a belső kontrollrendszer szabályozási hiányosságait, illetve a korrupció megelőzésében is kulcsszerepet betöltő belső kontrollok kialakításának és működésének hiányosságait nem tárta fel teljes körűen, nem javíttatta ki. Az Állami Számvevőszék javasolta a polgármesternek, illetve a jegyzőnek, hogy vizsgálják ki ezeket a problémákat, és tegyenek intézkedéseket az orvoslásukra.

Benedek Mária, az ÁSZ felügyeleti vezetője lapunknak elmondta: a feltárt hiányosságok nem számítanak súlyosnak vagy rendkívülinek, Csanádpalota a most ellenőrzésre kijelölt önkormányzatok mezőnyében a vizsgálat lezárását követően a közepes kockázatúak között végzett. A jegyzőnek, illetve a polgármesternek most az a feladata, hogy 30 napon belül készítsen intézkedési tervet a napvilágra került hibák kijavításáról. Ezt az ÁSZ elnökének jóvá kell hagynia, és a végrehajtást utólag is ellenőrizhetik. A palotai polgármester, Kovács Sándor erre úgy reagált: a kért intézkedések folyamatban vannak, egy részük már testület elé is került, és a megszabott határidőn belül mindenképpen eleget tesznek a számvevőszék felhívásának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig csak álom a bunkermúzeum

Lesz-e turistalátványosságg a makói bunkerből? Tovább olvasom