Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Palya Bea nagy pocakkal is koncertezik

Makó - A makói születésű Palya Bea lesz a sztárvendég az idei Hagymafesztiválon, szombaton este. A népdalénekes nagy pocakkal érkezik a fellépésre, ugyanis állapotos, ráadásul az utolsó hetekben jár. Az is meglehet, hogy babázás előtt Hagymavárosban koncertezik utoljára.
„Nagyon régóta várom már, hogy egy ilyen koncerttel kiszínezzem azt a fehér foltot az életemben, amit Makó jelent nekem. Makón születtem, édesapám magyarcsanádi volt, rengeteg kedves emlékem fűződik ehhez a térséghez. Nagyon különleges élmény lesz nekem ez a fellépés." – mesélte a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje címmel kitüntetett énekesnő, Palya Bea a szombati, makói fellépéséről.

A népdalénekes nagy pocakkal érkezik a fellépésre, ugyanis állapotos, az utolsó hetekben jár.
A népdalénekes nagy pocakkal érkezik a fellépésre, ugyanis állapotos, az utolsó hetekben jár.

Bár a Pest megyei Bagon nőtt fel, gyakran jöttek haza a nagyszülőkhöz látogatóba. „Sokat meséltek a nagyszüleim a híres apátfalvi bálakról, és arra is emlékszem, amikor egyszer a nagyapám hazafelé tartott a malacokkal és Ferencnél kiborultak a ládából. Örömmel jövök ide. Érzem azt a szerettet, amivel várnak és ugyanilyen szeretettel készülök."- osztotta meg velünk.

Bea a Magyar Kultúra Nagykövete címet 2007-ben kapta meg, Artis-jus díjat kétszer kapott eddig. Az ELTE néprajz szakán szerzett diplomát, 2000-ben Monori Andrással megalapította a Folkestra együttest, szólista karrierjét 2003-tól datálja. Tavaly jelent meg önéletrajzi esszékötete Ribizliálom címmel.


Bea várandós, szeptember végére várja kislányát. Makóra nagy pocakkal érkezik. Az is megeshet, hogy gyermeke is Makón lát majd napvilágot, pont mint ő. Elmondta, néha kicsit kellemetlen néha így utazni, főként a hazafelé út kényelmetlen. Ugyanakkor nagyon szereti, amit csinál. Imád énekelni, és sok energiát forgat vissza ebből.

Bea éppúgy otthon érzi magát a világzene és a jazz műfajában, mint a magyar, cigány és bolgár népzenében. Makóra az Ezeregy szefárd éjszaka című lemez dalaiból és a legújabb szerzeményiből hoz magával. Énekét Dés András ütőhangszeren és Lamm Dávid gitáron kíséri majd. Különlegességgel is készül: altatódalát, amit születendő kislányának Liliannának írt, sansula nevű hangszerrel kíséri majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alig van szaga az ambrózfalvi disznónak

Ennek ellenére, ha a polgármester győz, két sertéstelep is bezár. Tovább olvasom