Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Papírgyűjtés: potyagaras az osztálypénzhez

Makó - Környezetkímélő, takarékosságra nevel, támogatja az újrahasznosítást, összehangolt csapatmunkát igényel és pénzt hoz a konyhára - mindez egy egyszerű iskolai hagyományban rejlik, amit úgy hívnak: papírgyűjtés. A Makói Általános Iskola Kálvin téri tagintézményében papírgyűjtő napot szerveztek.
A feleslegessé vált, tiszta papírért 18 forintot fizetnek kilónként. A potyagaras jól jön az osztálypénzhez. A diákok és szülők összegyűjtik, a suliban leméretik és átveszik- a fizetségből összejöveteleket, iskolai programokat szerveznek. A Makói Általános Iskola Kálvin téri tagintézményében papírgyűjtő napot szerveztek.

Papírgyűjtés Makón - GALÉRIA

Úgy tűnik, a régi szokás nem megy ki a divatból. A Makói Általános Iskola Kálvin téri tagintézményében évente kétszer szerveznek ilyen akciót: egyet tavasszal egyet pedig ősszel. Legutóbb a Föld Napja
alkalmából tartott programsorozat egyik elem volt a papírgyűjtő nap.

A színes és fekete-fehér lapokat, kartonokat, hirdető- és reklámújságokat nem a diákok szerezték be az utcán - házról házra járva, mint régen - hanem a szülőket kérte meg az iskola: közösen gyűjtsék össze és egyszerűen hozzák el az otthon feleslegessé vált hulladékot.

Papírgyűjtés Makón - GALÉRIA

Kinyitották a Hold utcai nagykaput, az autók pedig egymás váltották a suli udvarán. Az előre kötegelt lapokat lemérték, majd rögtön fém konténerekbe, végül a teherszállító autó platójára kerültek. Egyetlen nap alatt így hízott az osztálypénz több tonnásra, kilónként nagyjából 18 forinttal. A pénzt iskolai rendezvényekre, hasznos programokra, kirándulásokra fordítják.

Papírgyűjtés Makón.
Videó: Makói VTV. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói épületé az év homlokzata

Makói épülettel, a Búza utcai bölcsődével nyerte el Az év homlokzata 2011 díjat a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. Tovább olvasom