Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Papíron már elkészült az apátfalvi sportcsarnok

Apátfalva - Egyelőre még nem tartottak testnevelésórát az apátfalvi sportcsarnokban, bár tulajdonképpen már lehetne - mondja Szekeres Ferenc, a nagyközség polgármestere.
Egyelőre még nem tartottak testnevelésórát az apátfalvi sportcsarnokban, bár tulajdonképpen már lehetne – mondja Szekeres Ferenc, a nagyközség polgármestere. Arról a létesítményről van szó, amely a faluházzal szemben, a már korábban is csak lomraktárnak használt, hosszú ideje funkciótlan, igen rossz állagú régi iskola helyére épült. A közösségi célokra is alkalmas sportcsarnok 938 millió forintból, nagyobb részben tao-támogatásból, valamint központi segítséggel épült – a falunak nem került pénzébe. Amikor tegnap kora délután ott jártunk, azt láttuk, az épület tulajdonképpen már tényleg kész, bár például a tereprendezés, illetve más hasonló munkák még hátravannak.
Még nem használják, de így is impozáns látványt nyújt a sportcsarnok. Fotó: Szabó Imre
Még nem használják, de így is impozáns látványt nyújt a sportcsarnok. Fotó: Szabó Imre

A falu első embere ehhez hozzátette: még a bútorok sincsenek a helyükön. Ugyanakkor a csarnok használatbavételi engedélye szeptember 1-jével jogerőre emelkedett, így tarthatnának itt például tornaórát – legfeljebb a gyerekeknek a szemben lévő iskolaépületben kellene átöltözniük. Hogy miért csak az utolsó pillanatra lett kész a sportcsarnok, arra a polgármester azt mondja, a vártnál jóval tovább tartott a helyi sportegyesület által igényelt támogatás pályázatának elbírálása. Ráadásul menet közben olyan pluszberuházások is a tervekbe kerültek, mint a napelemek, illetve a küzdőtér légcserélő rendszere.

A hivatalos átadóünnepséget október végére tervezik. A modern, tágas létesítmény egyébként máris sokak fantáziáját mozgatta meg: a polgármesteri hivatalban olyan hasznosítási ötletekkel jelentkeztek, mint például a pingpong vagy az idősek tornája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angolosan távozott volna az országból ezzel a Jaguárral a román sofőr - fotó

Angolosan távozott volna az országból ezzel a Jaguárral a román sofőr - fotó
A németek körözték a 16 milliós autót, amivel a férfi Nagylakig jutott. Tovább olvasom