Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Papuccsal agyabugyálta el támadóját egy makói nő

Makó - Élve megúszta a rablótámadást Szűcs Imréné. A 70 éves makói asszony fejbe vágta papucsával az otthonába betörő álarcost.

– Köszönöm a Jóistennek, hogy életben maradtam – mondta Aradi utcai otthonában tegnap még mindig sírással küszködve Szűcs Imréné. A 70 éves makói asszonyhoz egyik éjjel betörtek, ő azonban megfutamította támadóját: magas sarkú fapapucsával fejbe vágta a férfit, majd kiszaladt a házból az udvarra, és kiabálva kért segítséget a szomszédoktól

Lapunknak elmesélte, mi történt. Háromnegyed 2-kor ébredt fel arra, hogy szól a riasztó, de mire felkapcsolta a villanyt, a betörő már a szobája ajtajában állt. Magas, vékony testalkatú férfiként írta le, aki tetőtől talpig feketében volt; a kezén kesztyűt viselt, arcát maszk takarta el, csak a szeme és a szája látszott ki. Pénzt és ékszereket követelt, majd odalépett az idős asszony ágyához, letépte a nyakából a láncot, lehúzta az ujjáról a gyűrűt, és magával vonszolta őt a nagyszobába. Ott egy fotelba lökte, és értékek után kezdett kutatni.

Szűcs Imréné, miközben kétségbeesetten ismételgette, hogy nem tart otthon pénzt, a fotel mellé pillantva meglátta a magas sarkú fapapucsát. Amint támadója hátat fordított neki, hogy a szekrényt és a tetejére tett táskákat átkutassa, ő megragadta a papucsot, felállt, és hátulról fejbe vágta a betörőt, majd kirohant az udvarra, kinyitotta a kaput, és kiabált a szomszédoknak, hívta őket telefonon. A segítség perceken belül megérkezett, a rabló azonban addigra magához tért, és a hátsó udvar felé kereket oldott.

Szűcs Imréné ezzel a papuccsal vágta fejbe a betörőt. Fotó: Schmidt Andrea
Szűcs Imréné ezzel a papuccsal vágta fejbe a betörőt.
Fotó: Schmidt Andrea

A néni azt mondta, maga sem érti, hogy volt ereje mindezt megtenni. – Nem tartom magamat bátornak. Még most is félek, remegek – mondta elcsukló hangon. A papuccsal megfutamított rablót a rendőrség egyébként néhány nappal később, Mezőkovácsházán fogta el. A 23 esztendős, büntetett előéletű makói férfi a kihallgatáson beismerő vallomást tett – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Rácsokat, biztonsági zárakat szereltek fel

A betörő az egyik hátsó ajtón át jutott be a házba, és 4 ajtót feszített fel, mire bejutott a hálószobába. Erre a jövőben már senkinek sem lesz módja, mert az ajtókra most biztonsági zárakat, rácsokat szereltek fel. Szűcs Imréné szomorúan jegyezte meg: a tőle elvett arany ékszerek nem kerültek elő, pedig azokat 50 évvel ezelőtt, azóta elhunyt férjétől kapta ajándékba, ezért különösen fontosak voltak a számára.

Korábban írtuk

Az idős asszony szeptember 23-án az éjszakai órákban otthonában aludt, amikor megszólalt a házban elhelyezett riasztó. A néni felkapcsolta a lámpát, azonban ekkor már ott állt előtte a rabló egy csuklyában, aki azonnal bántalmazni kezdte a sértettet ékszert és pénzt követelve. A férfi ezután kutatást végzett a lakásban. Az idős asszony azonban elővette a papucsát, fejen ütötte vele az elkövetőt, majd kiszaladt az udvarra és segítségért kiáltott. A tettes ezt hallva elmenekült a helyszínről az addig összegyűjtött ékszerekkel.

A Makói Rendőrkapitányság a helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként megállapította az elkövető személyazonosságát, akit szerdán Mezőkovácsházán elfogtak.

A 23 éves bűntett előéletű makói férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását - közölte a rendőrség.

Olvasóink írták

 • 14. Takavaka 2010. október 08. 20:13
  „Az ujságíró úr jobban kidomboríthatta volna cikkében, hogy milyen volt az a riasztó, ami megszólalt. Mert, ha az önkormányzat által favorizált volt, akkor volt értelme a telepítéseknek. Annak idején sok kritikát kapott, hogy nem jó semmire. Ha már egy esetben segít, már akkor is megérte, szerintem.”
 • 13. niemand 2010. október 02. 14:57
  „Bátor hölggyel nem számolt a hívatlan látogató! Gratulálok a lélekjelenlétéhez!”
 • 12. banew 2010. október 02. 13:24
  „Elismerésem a néninek, nyilván utólag átgondolva ő sem érti, honnan volt bátorsága nekiesni a pasasnak, nem csodálom, hogy most már remegve gondol rá. Jesszus, ha rosszul üt, vagy nem elég nagyot, jaj, belegondolni is rossz. Nagyon talpraesett menyecske, hála istennek, hogy meg tudta tenni, nem megdermedt. Még egyszer gratulálok.”
 • 11. conair2 2010. október 01. 15:24
  „Mindegy, hogy fehérseggű volt-e. A tőkénél fogva kéne felrántani oszt viszlát. 100-ból 10 azért fehérseggű. Jól mutatna a kapucíner a börtönben, ha rácsattanna egy fekete segg... Megtanulná...”
 • 10. matahari 2010. szeptember 30. 19:16
  „Sajnálattal kell közölnöm, hogy az elkövető egy fehér seggű volt. Akit társadalom által befizetett adóból kell eltartani.”
 • 9. RézmívesGyekszon 2010. szeptember 30. 15:58
  „Hogy mennyi rasszista vénség van itt a környéken, hát így nem csoda, hogy a fiatal, színes, beilleszkedni vágyó kultúra eleve nem tud beilleszkedni, és ráadásul mindjárt minden apróságért rendőrért kiáltoznak, meg redva papucsokkal hadonásznak...”
 • 8. tarkan 2010. szeptember 30. 15:34
  „Idézet:-Itt a gombaszezon,csak óvatosan:::))))))""”
 • 7. windsor 2010. szeptember 30. 15:28
  „Szegény megélhetési bűnöző még meg is verik?? Hová süllyed ez a világ??
  23 évesen már büntetett előéletű... most kap majd enni, inni, a fűtésre se lesz gondja, a család is együtt lesz, haverokkal lóghat egész nap. Gyúr egy kicsit a sitten és akkor legközelebb majd nem fog ki rajta a mami, mert egy ütéssel le fogja tudni teríteni... Jó lesz ez, csak így tovább...”
 • 6. gedeon 2010. szeptember 30. 13:38
  „Szupernagyi!”
 • 5. zoltanszabo 2010. szeptember 30. 12:11
  „A betörőt még a riasztó sem riasztotta el?A néni álmából felridva nagy lélekjelenléte volt,és bártorsága.Le a kalapom előtte.”
 • 4. goldman 2010. szeptember 30. 11:26
  „Na meg venni néki sok gombaölőt, mert a sok ásóka a papucsból szerencsétlen alkalmi vendék fején telepedett le.”
 • 3. KolompárRómeó 2010. szeptember 30. 11:18
  „Rasszista néni! Remélem, jól megbüntetik és örök járadék fizetésére kényszerítik, valamint köteles lesz befogadni az integrálódni vágyó színes kultúrát.”
 • 2. dodó 2010. szeptember 30. 10:50
  „Hát mán az öregasszonyok is rászistákok?”
 • 1. soligor 2010. szeptember 30. 10:42
  „:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3,8 milliárd forint víztisztításra

Makó - 3,8 milliárd forintba kerül a Makó térségéhez tartozó 16 településen, hogy az ivóvíz… Tovább olvasom