Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Parázs vita a makói kórházról

Makó - A szennyvízcsatornázás, a szemétdíjkedvezmények és a kórház témája uralta a makói képviselő-testület szerdai ülését. A végén új igazgatót neveztek ki az egyesített városi könyvtár és múzeum élére Forgó Géza személyében.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Több képviselő számolt be Buzás Péter érdeklődésére szerdán arról, hogy saját körzetükben munkához látott a szennyvízberuházás úgynevezett havariabrigádja, amely a hibákat hivatott mihamarabb kijavítani. Az önkormányzat kilátásba helyezte: ha nem lesz ilyen csapat, a város maga szervez egyet, és a költségeket majd bevasalja a kivitelezőn. A város első embere úgy fogalmazott, látni, hogy a kivitelező hozzáállása javult, de a makóiak is egyre együttműködőbbek. A napirend előtti polgármesteri bevezetőben szóba került a szemétszállításidíj-kedvezmény ügye is.
Megírtuk: ezt a jogszabályváltozások miatt immár csak kérelemre, szociális támogatásként tudja biztosítani a város. Az eddig a jogosultaknak színes borítékban kiküldött 5554 igénylőlap közül 2943-at juttattak el a hivatalba. Csomor Ágnes, a hatósági osztály vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy aki szeptember 30-áig jelentkezik, az már az októberben kezdődő negyedévtől megkapja a támogatást – aki később, az csak a következő negyedévtől.

Jövő csütörtökön, délután 5-kor a makói városháza dísztermében tart lakossági fórumot Kallai Árpád, az összevont makói–hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója. Ez annak kapcsán hangzott el, hogy Molnár László (MSZP) ismét szóba hozta a rendelőintézeti bőrgyógyászat ügyét. Saját tapasztalatai szerint formálisan ugyan igaz, hogy van bőrgyógyász Makón hetente egyszer, ténylegesen azonban hetek óta nem rendelt a doktornő, aki magánrendelésen viszont fogadja a pácienseket. A városatya úgy tudja, a vásárhelyi kórházban 2-3 bőrgyógyász dolgozik, szerinte egyikük átirányítása enyhíthetne a problémán. Hogy a kórház ügye még mindig parázs vitatéma, jelzi: hosszas, személyes megjegyzésekkel fűszerezett szócsata bontakozott ki róla Molnár László, a polgármester, illetve velük szemben Sánta Sándor (Fidesz) egészségügyi bizottsági elnök között. Bár egy ponton Sánta Sándor magát sértve érezve azt mondta, távozik az ülésről, végül maradt, és lecsillapodtak a kedélyek.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy Mátó Erzsébetet, a közelmúltban egyesített József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatóját, aki jövő nyáron nyugdíjba vonul, kérésének megfelelően már január 1-jétől felmentik a munkavégzés alól. Utódjának megválasztásáról zárt ülésen döntöttek. 4 pályázó közül Forgó Géza történész-muzeológus kapott bizalmat – kinevezése 5 évre szól, fizetése havi bruttó 296 ezer forint lesz.

Olvasóink írták

 • 8. 80sFan 2013. szeptember 28. 16:36
  „Magánrendelés: mondjuk kb. 5 perc és mindez csekély 6000 pöngőért...”
 • 7. vip007 2013. szeptember 28. 09:22
  „"...ténylegesen azonban hetek óta nem rendelt a doktornő, aki magánrendelésen viszont fogadja a pácienseket."

  Ettől kapok agymenést. Akkor mi a bánatért fizetjük a tb-t? Abból a pénzből mennék inkább magánrendelésre.”
 • 6. Cillit_bang 2013. szeptember 27. 18:59
  „Megint jót szórakoztam a "hozzászólásokon"! :)”
 • 5. FaithNoMore 2013. szeptember 27. 17:58
  „Október 3-án, délután 5 órakor a makói városháza dísztermében kórházfórumot tart Kallai Árpád, a makói és vásárhelyi kórház főigazgatója.

  Szembesíteni kellene a saját ostobaságával:
  "Sok olyan bőrgyógyászati megbetegedés van, mely a háziorvosi rendelőben is ellátható vagy éppen gyógyítható.... az egyes bőrgyógyászat elváltozásokkal a háziorvosoknak nem kell majd azonnal a kórházba küldeniük a betegeket.ELÉG LESZ, HA BEKÜLDENEK EGY NAGYFELBONTÁSÚ FÉNYKÉPPEZŐGÉPPEL KÉSZÍTETT KÉPET AZ ELVÁLTOZOTT BŐRRŐL, azt nézi meg a szakorvos, majd közli, hogyan kell kezelni, vagy ha azt a háziorvosnál nem lehet, akkor behívja a beteget a kórházba."
  ... Tisztelt "Jószágigazgató" Úr.
  Szerény kérésem az lenne. Ne 40 000 emberen próbáljuk ki Pl: Spinalioma fényképes diagnosztizálását.
  Legyen egy kontroll csoport. Önnel, Sántával és aki még támogatni szeretné, ezt a jövőbe mutató törekvést..........!”
 • 4. grafika88 2013. szeptember 27. 15:28
  „Az ,hogy összevonták Makó..és Vásárhelyi kórházat ..köszönet mágoriné kitartó ,jóó munkájának ! Mindent megtett az elmúlt 3,5 évben ,hogy Makónak..a makói embereknek mÉH jobb legyen ! Köszönet ,hogy így törte magát ..havi 1,2 millióért !”
 • 3. Qllancs 2013. szeptember 27. 08:48
  „Köszönjük a szemétszállítási díj , kedvezményét ! Én is megkaptam. 110.- / negyedév ! Évente ez : 440.- ft is lehet !Köszönet a fidesznek..orbánnak ! Igazán sokra megyünk vele. ez kb. 1,5 kg kenyér ára / ÉV !!!”
 • 2. dara 2013. szeptember 27. 06:26
  „Lehetséges, hogy a túlfeszített költségek miatt volt képtelen az önkormányzat működtetni a kórházat annó? Ezt hallottam a buszon és érdekes gondolatok jutottak eszembe erről a témáról. A hibás döntések hozadéka most száll vissza a városra, ezután tartok tőle még több is lészen a keserű pirula. Makónak saját alkotmánya van ceasarisztikus kiviteleben. Sej a mi lobogónkat mindenre jó fényes szelek, nem fújják!”
 • 1. pog 2013. szeptember 26. 14:29
  „muszájból Makó behódol vásárhelynek így tényleg"másod rangú személyek "leszünk a <moderálva> birodalomnak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Palotát is vizsgálta a számvevőszék

Nem talált komoly hiányosságot az Állami Számvevőszék a csanádpalotai önkormányzat vizsgálatakor. Tovább olvasom