Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Patikát épít Magyarcsanád

Magyarcsanád - Hamarosan nem kell az öt kilométerre lévő Apátfalvára utazniuk a magyarcsanádiaknak, ha gyógyszert ír nekik fel a háziorvos. Az önkormányzat a jövő hónapban megkezdi a patika építését.
Épphogy csak átadták a megújult művelődési házat, már indul is a következő beruházás Magyarcsanádon: gyógyszertára is lesz a falunak. Szomorú kuriózuma az ezerötszáz lelkes községnek a patika hiánya, hiszen a megyében még a kisebb falvakban is ritkaság, hogy nincs gyógyszertár. Ha valakinek a magyarcsanádi háziorvos gyógyszert ír fel, most még legalább öt kilométernyit kell utaznia, hogy kiválthassa – legközelebb Apátfalván van patika.

 A falu polgármestere, Farkas János lapunknak azt mondta, az önkormányzat már tavaly megkapta a támogatást a gyógyszertár építésére. A héten kiírják a közbeszerzési eljárást, az építkezés várhatóan februárban indul, és őszre fejeződik be. Az épületet a mostani orvosi rendelő helyére tervezik, ami emiatt átmenetileg el is költözik a Fő utca 43. alá. Itt a szociális szolgáltató központ működik.

 A költözés azért ideiglenes, mert a falu vezetésének tervei szerint a patikához – jó esetben azzal nagyjából egy időben – épül egy korszerű egészségügyi centrum is, és itt lesz a rendelő végleges helye. A pályázatot beadták, elbírálása tavasszal várható. A komplexumban a háziorvosi ellátáson kívül helyet kap majd a védőnői szolgálat is.

A két beruházás – a patikáé és a központé – összesen 100 millió forintba kerül. Ez az önkormányzat éves költségvetésének közel harmadát kitevő összeg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjba megy, de nem köszön el Karsai Ildikó

Nyugdíjba megy, de nem köszön el Karsai Ildikó
Nyugdíjba vonul, így városházi megbízásának búcsút int Karsai Ildikó grafikusművész, a makói önkormányzat művészeti főtanácsosa, de az alkotást, a szervezőmunkát folytatja. Tovább olvasom