Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Pénz helyett gyűrű a díszpolgárnak Makón

Makó - Pénz helyett mostantól címerrel ékesített pecsétgyűrűt kapnak a makói díszpolgárok – döntött nemrég a helyi képviselő-testület. A címre, illetve a Makó Városért kitüntetésre március 10-éig lehet javaslatot tenni.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
Nem jár pénzjutalom ezentúl a díszpolgári cím, illetve a Makó Városért kitüntetés mellé – döntött nemrégiben a város képviselő-testülete. Mostanáig a díszpolgárok a 38 ezer 500 forintos köztisztviselői illetményalap tízszeresét, a Makó Városért díj kitüntetettjei pedig a hétszeresét kapták meg. Az idei költségvetés a két kitüntetés esetében személyi jellegű kiadásokat nem tartalmaz, dologi jellegűeket viszont igen – ezért kellett módosítani az elismerésekről szóló helyi rendeletet. Az új szabályozás szerint a díszpolgárok pénz helyett a város címerével ékesített pecsétgyűrűt kapnak, a Makó Városért díjjal kitüntetettek pedig emlékplakettet.

Makónak egyébként – ha a régi idők kitüntetettjeit is beleszámítjuk – jó félszáz díszpolgára van. Az országosan is ismertek között ott van Bethlen István és Tisza István miniszterelnök, Kossuth Lajos kormányzó, Habsburg Ottó politikus, közíró, Jókai Mór író, Galamb József, a Ford T-modell konstruktőre, Pulitzer József sajtócézár. Persze olyanok is kaptak az elismerésből, akiket a makóiak ismernek jobban – így például Fazekas Lajos '56-os hős, Tóth Aladár orvos vagy Tóth Ferenc muzeológus.
A megtisztelő címre március 10-éig várják a javaslatokat a városházán.

Olvasóink írták

 • 8. magyar36 2013. február 23. 18:09
  „Nem vagyok makói, de sajnálom őket! A város kezd elöregedni, nincs munka, nincs fiataloknak értelmes szórakozás, vagyis nincs olyan infrastruktúra ami vonzaná a fiatalokat, és így ki fog öregedni a város!
  Van fürdő és magas színvonalú, de a kihasználtsága nem fedezi a tartozást!
  Van baloldali polgármestere, aki azt hiszi csak az a jó amit ő kitalál. Van Fideszes képviselője, aki szinte semmit sem tett a térségért, városáért!

  Kedves makóiak nem kellene néha máshol is eszmét cserélni, nem elég itt és a kocsmában járatni a szájatokat? Vannak képvíselők ostorozni kellene őket? Vagy.......”
 • 7. FaithNoMore 2013. február 21. 15:53
  „pog

  Pétörnek már ez a ciklus is ajándék. A Fidesz balF@x-sága volt, h Mágorinét indította ellene :D Keressetek már egy életképes jelöltet :D”
 • 6. pog 2013. február 21. 10:52
  „osszad csak Pétőr és lassan lejár a mandátumod, és a hold udvarodnak is...”
 • 5. Egyolvasó 2013. február 21. 06:40
  „Én Mágori Józsefnét javasolnám díszpolgárnak, országgyűlési képviselőként olyan sokat tett Makóért és a Csongrád megye 7.vk.-ért, hogy felsorolni sem tudnám.”
 • 4. Francois 2013. február 20. 21:04
  „Szép dolog, és az én nevem fel sem merült Petyuséknál?! :)”
 • 3. ekbeata 2013. február 20. 19:39
  „Tisztelt 1. papika56!

  Jámborné Balog Tünde 1998-ban Makó Városért, 2000-ben pedig Makó Város Díszpolgára kitüntető díjban részesült.”
 • 2. gbarta 2013. február 20. 13:04
  „Szerintem Szentpéteri Csilla legyen, mert Makó büszke lehet rá: nemcsak mert makói születésű, de azért is, mert Makót is népszerűsíti, és remek zongoraművész:
  http://www.youtube.com/watch?v=xfWkq91LuVs”
 • 1. papika56 2013. február 20. 12:30
  „Én pl. Jámborné Balog Tünde tanárnőt javasolnám ! Sokat tett a fiatalokért, a városért. Remélem még jóó egészségnek örvend !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornákat vág ketté az új M43-as

Az átvezetéseket megtervezték, de korábban nem minden valósult meg papír szerint, amiből botrány lett. Tovább olvasom