Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Pert nyertek a korábbi képviselők

Pitvaros - Jár az elmaradt tavalyi tiszteletdíj a három pitvarosi exképviselőnek – döntött pénteken a Makói Járásbíróság.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Bertáné Kecskeméti Katalin, Csábi Jánosné és Léka János a 2012-re járó járandóságukért indítottak polgári pert a községi önkormányzattal szemben. A pénz kifizetését ugyanis Radó Tibor polgármester megtagadta, arra hivatkozva, hogy bár a tavalyi költségvetésbe tényleg betervezték a tiszteletdíjakat, amikor azt a büdzsét elfogadták, ő épp nem volt polgármester. A testület – tekintettel a község anyagi helyzetére – korábban fel is függesztette a tiszteletdíjak kifizetését. A három helyi politikus ma már nem tagja a testületnek, a legutóbbi időközi választáson nem indultak újra.

A Makói Járásbíróság ítélete szerint a felpereseket megilleti közel 1 millió forint, és több mint 90 ezer forint perköltséget kell még fizetnie az alperesnek. A döntés ellen lehet fellebbezni, így az még nem jogerős.

Olvasóink írták

 • 7. radotibor 2013. szeptember 29. 00:28
  „"eredmény semmi" kicsit részletesebben.
  A lakosság terhelése nélkül, értsd nem adóbevételekből, hanem sok munkával megpályázott támogatásokból elért eredmények 2013-ban:
  - Napelemes rendszer, mely éves szinten 2,5 millió forint bevételt biztosít a településnek
  - A Petőfi téren 3 lezárt, megvalósított pályázat
  - A kriminális úthálózat javítása
  - A konyha működésének racionalizálása és a közmunkaprogrammal kisegítve
  - VÉGRE használható veszély- és vízkárelhárítási tervek és rendszerek
  - A 2003-ban kötött elhibázott szerződés miatt évente kifizetünk közel 5.000.000 Ft-ot, amit előteremtettünk (az éves kommunális adóbevételünk kevesebb, mint 3.000.000 Ft)
  - Munkát adtunk 82 embernek, így nem segélyből kell megélniük
  - Energetikai beruházásokat készítettünk el, melyek hosszútávon biztosítják a település fejlődését.

  Ha igény var rá, akkor tudom folytatni, magyarán visszautasítom azt az állítást, hogy nem tesz semmit a jelenlegi testület.

  A régi testületből 2 személyt tudok kiemelni, akik sokat tettek a településért:
  - Anderkó Attila alpolgármester Úr folyamatosan felügyeli és segíti a mindennapos munkálatokat is. Rengeteg dolgot Ő saját maga csinál meg, vagy ellenőriz. A műszaki kolléga hiányát próbálja pótolni nagy sikerrel.
  - Dénes László képviselőként is sok munkát ölt a 3 Leader-es pályázat megvalósításába. Valójában azon pályázatokat Ő indította el és felügyelte is.

  Azt se felejtsük el, hogy a volt testületből csak 3 fő tett jogi lépéseket, hogy utólag hozzájussanak a tiszteletdíjhoz. Hárman nem kérték és nem pereltek érte.”
 • 6. HAJDÚKFOKOSA 2013. szeptember 28. 19:04
  „"elmúlt hónapok bebizonyították, hogy amikor nincs megosztás és gyűlölet a képviselő-testületi tagok között, akkor lehet a lényeggel is foglalkozni. "
  most is a nagy semmit tevés megy sajna, eredmény semmi, hozzá nem értük garmada veszi körül pitvarosi ügyek asztalát komolyan röhej ami ott megy ))”
 • 5. HAJDÚKFOKOSA 2013. szeptember 28. 18:58
  „irja már le minden képviselő mit tett és mit vitt véghez mit alkotott? mert egy nagy car amit müvelnek egy nagy semmi, akkor mire kéne tisztelet dij??? Csak három dolgot irjon már le minden képviselő mit csinált eddig??? nevetséges komolyan az egész banda)))”
 • 4. kelemenyke 2013. szeptember 23. 09:50
  „Akkor, most igazság szolgáltatás, vagy jog szolgáltatás van?? Kis hazánkban!”
 • 3. pog 2013. szeptember 21. 10:56
  „mire amikor csak veszekedtek és semmit nem dolgoztak , nem lendítették előrébb az általuk képviselt ügyet..”
 • 2. radotibor 2013. szeptember 20. 21:43
  „Kedves Roland!
  Sajnos nem értem, hogy mit felejtettem el. Kérhetek egy kis magyarázatot?
  Szerintem Pitvaros mindig is többet ért és fog érni, mint bármelyik képviselő-testület. Jelenleg nagyon jó az összhang és kellően produktív a testület. Sajnos csúnya romokból kell rendkívül rövid idő alatt eredményeket felmutatni, de az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy amikor nincs megosztás és gyűlölet a képviselő-testületi tagok között, akkor lehet a lényeggel is foglalkozni.
  Sajnos a tárgyalás során is többször bebizonyosodott, hogy soha nem is értett néhány ember az önkormányzat irányításához, és még azokat is elmarták, akik értettek hozzá.”
 • 1. Roland1000 2013. szeptember 20. 21:31
  „Kit érdekel a község anyagi helyzete, a tiszteletdíj, az megjár. A falu nem ér annyit, mint a képviselő urak. Nem is értem, hogy a polgármester ezt hogy felejthette el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trafik nélkül maradt Óföldeák és Nagyér

Óföldeákon és Nagyéren senki sem akar trafikot nyitni. A polgármesteri hivatal azonban már kijelölte a helyet, ahol dohányterméket lehet vásárolni. Tovább olvasom