Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Piacra viszik a gazdátlan házőrzőket az állatvédők

Makó - Öt kölyökkutyának találtak tegnap új gazdát a makói piacon a helyi állatvédők: a gazdátlan állatokat most így próbálják otthonhoz juttatni. A telepen még tizenöt eb várja sorsa jobbra fordulását.
– Nálunk mindig volt kutya. A legutolsó épp mostanában pusztult el, mindenképpen akartam helyette egy újat – indokolta meg kérdésünkre a csanádpalotai Fülöp József, miért visz el egyet a Makói Állat- és Természetvédő Egyesület kölyökkutyáiból, amelyeket az önkéntesek a makói piacra hoztak ki, abban a reményben, hogy itt gazdát találnak nekik. Fülöp József választása egyébként egy okos tekintetű, barátságos német juhász keverék szukára esett. Mint elmondta, az állat családi házba kerül, ahol szabadon lesz a kertben. Hogy hogy fogják hívni, azt a család dönti el otthon. Korábban nem menhelyről választott magának házőrzőt, falun mindig van kiskutya, de ezt a szép kis jószágot nem tudta itt hagyni.

A hat esztendeje alakult állatvédő csoport először tavaly próbált meg úgy gazdát találni a hozzájuk került, illetve náluk született kutyáknak, hogy kivitték őket a makói piacra – mondta el lapunknak az egyik aktivista, a könyvtárosként dolgozó Kalász Aranka. Ingyen adják őket, de aki érdeklődik, azzal elbeszélgetnek, mert biztosak akarnak lenni abban, hogy az állat jó helyre kerül, és nem köt ki újra az utcán. Tegnap összesen ötöt vittek ki a Deák Ferenc utcai kapuhoz – mindnek lett gazdája. Most azt tervezik, az év végéig minden piacos napon – tehát szerdán, pénteken és vasárnap – kijönnek. Menhelyük egyébként egy szívességből használt városszéli tanyán működik; fenntartása egyre nehezebb, és felújításra is szorul.

Nem csoda, hogy sokan „elolvadtak
Nem csoda, hogy sokan „elolvadtak" a dobozban lévő szőrgolyóktól. A szerző felvétele

A telepről is lehet vinni

Aki nem tud a piacra kimenni, az a menhelyről is választhat magának négylábú társat. Az érdeklődők a 06-30/850-2321-es számon egyeztethetnek időpontot. Többek között vizsla-, tacskó- és labradorkeverék is gazdára vár, szám szerint tizenöt. Az állatvédők egyébként szívesen fogadják aktivisták jelentkezését is, akik segítenek az állatok gondozásában, illetve adományokat, eledelt is várnak. Tavaly közzétett hasonló év végi felhívásukra annyi száraz kutyatápot, kutyaszalámit, konzervet és csontos húst kaptak, amivel egészen tavaszig el tudták őket látni. Az állatok etetése saját becslésük szerint havonta közel hatvanezer forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosabb lett a makói Honvéd

Makó - Kilenc személyt vettek őrizetbe, és tizenkét körözöttet fogtak el a makói rendőrök az elmúlt hónapban. A gyakoribb rendőri jelenlétnek és a fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően harmadával csökkent a bűnözés Honvéd városrészben. Tovább olvasom