Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Pitvarosi einstand Ambrózfalván

Ambrózfalva, Pitvaros - Pitvaros önkormányzata inkasszóval emelte le Ambrózfalva számlájáról azt a pénzt, ami megillette. Pitvarostól ugyanígy szokták behajtani a pénzüket a szolgáltatók.
A megállapodások szerint Ambrózfalva is hozzájárul a Pitvarossal közös iskola fenntartásához. Ezért tavaly 650–670 ezer forint körüli összeget fizetett havonta. Mitykó Mátyásambrózfalvi polgármester azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a tavalyról szóló elszámolást eddig hiába kérte, nem kapta meg a nagy szomszéd polgármesteri hivatalától. Megközelítőleg 4 millió 500 ezer forintról van szó. Ezt a papírt különösen azért szeretné látni Ambrózfalva testülete, mert tavaly novemberben Pitvaros az inkasszó jogával élve emelte le az arra a hónapra eső összeget Ambrózfalva takarékszövetkezeti számlájáról.

– Ez jogos volt, mert tényleg nem fizettünk határidőre – ismeri el Mitykó Mátyás. – Az azonban nem volt korrekt, hogy ezután rögtön a decemberre esedékes pénzt is inkasszózták, előre, és erről semmilyen dokumentumot nem láttunk! A számlánkon nem volt egy fillér sem, ez a bérek kifizetése előtt különösen kellemetlen volt.

A pitvarosi községházán sem egyszerű most az élet, hiszen január közepén, épp a költségvetés készítésekor Radó Tibor polgármester lemondott, mert a képviselők közölték, nem tudnak vele együtt dolgozni. Az időközi választásig Anderkó Attila alpolgármester látja el a községvezetői feladatokat. Ami a decemberi inkasszót illeti, nem tud nyilatkozni, mert ennek még utána kell néznie. Magában az inkasszó jogának érvényesítésében azonban nem lát kivetnivalót, erre a két település társulási szerződése lehetőséget teremt.

– Azért élt az önkormányzat ezzel a lehetőséggel, mert a fizetési határidő lejárt. Velünk szemben ugyanígy szokott eljárni két nagy energiaszolgáltató is – mondta Andrekó Attila. – Az előző évről szóló elszámolás korábban is áprilisra készült el. Ambrózfalvával tárgyalunk, és miután rendesen fizetnek, nem is lesz szükség inkasszóra.

Ambrózfalva novemberben is rendes időben fizetett volna, ha időben megkapja esedékes pénzét az államtól. Nem így történt. Ami Pitvaros és a szolgáltatók viszonyát illeti, ugyanez a helyzet.

Olvasóink írták

  • 3. icus711 2012. március 27. 21:00
    „Fizetni kell rendesen:önkéntes átutalással Radó Tibor,inkasszóval Anderkó Attila, kinek hihetünk Urak?Esetleg az információk nem egy helyről származnak?Elöző évi elszámolást a MÁK március 1-én már várja,ha jók az értesüléseim,akkor egy hónapig mit csinálnak még az adatokkal Pitvaroson? Csanádalberti pm e lap hasábjain jelezte elégedetlenségét a nagy szomszéd hivatalának müködésével kapcsolatban.Arra kiváncsi lennék,miért kereste meg a szerkesztőséget Ambrózfalva,hiszen nem szokványos,hogy valaki fizetni akar,tudhatnak valamit amit mi nem Pitvaroson? Talán körbe kellene nézni,hogy mások ezt,hogy csinálják,hogy nem négy hónap csúszással végzik el munkájukat.”
  • 2. mosómasa 2012. március 25. 14:16
    „Fizetni kell rendesen ( s nem hónapokkal elmaradni ), s akkor nincs inkasszó. Gondolom, az ambrózi tanárok akkor is kaptak fizetést a pitvarosi önko-tól ( amely szintén nem dúskál a javakban ) , amikor az ambróziak hónapokig egy fillért sem fizettek Pitvarosnak.Akkor az nem volt hírérték, most az inkasszó az ?”
  • 1. radotibor 2012. március 25. 01:06
    „A 2011-es gazdasági év folyamán, tehát polgármesterségem idején a számlákat ha nem is határidőre, de Pitvaros Község Önkormányzata átutalással kifizette. Erőteljes megszorításokat kellett alkalmazni, mint például a képviselői tiszteletdíjak visszatartása, vagy a halasztható kivitelezési munkálatok, de megrendelt szolgáltatást a lehető leggyorsabban igyekeztünk kifizetni. A társult tagintézmény fenntartója, Ambrózfalva önkormányzata főleg 2011-es év elején több hónap tartozást is felhalmozott, amit az év folyamán folyamatos teljesítésekkel és igyekezettel megszüntetett. Lényegi mondanivalóm az, hogy az energiaszolgáltatókkal a prioritásnak megfelelően nem halmoztunk fel tartozást és önkéntes átutalással fizettük a kiállított számlákat. A januári lemondásomat követő hivatal átadás idején fennálló tartozása nem volt Pitvaros önkormányzatának.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időközi választás Magyarcsanádon

Vasárnap tartják az időközi önkormányzati választást Magyarcsanádon. 13 képviselő- és 2 polgármesterjelölt várja a magyarcsanádiak szavazatait. Tovább olvasom