Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Polgármester és boszorkány

Makó - Tizenöt éves, de a kemény rockzenét szereti. Amúgy hippinek vallja magát, és kedvenc filmje a Hair – ő az új makói diákpolgármester, Juhász Julianna.
 A József Attila Gimnáziumban tanuló, humán tárgyakban jeleskedő ifjú hölgy már három éve vesz részt az ifjúsági önkormányzat munkájában, két éve alpolgármester, polgármesternek pedig azt követően jelentkezett, hogy a tisztségért idén senki nem akart ringbe szállni.

A diákönkormányzat vezetőjeként mindenekelőtt a képviselők ötleteit szeretné meghallgatni, majd segíteni abban, hogy azok megvalósuljanak. Persze saját elképzelései is vannak. Szeretné feléleszteni például az iskolai Luca-napok hagyományát. Amikor még tartottak ilyeneket, ő be is öltözött boszorkánynak.

Az ifjú makói diákpolitikus, Juhász Julianna színésznő szeretne lenni. Fotó: Szabó Imre
Az ifjú makói diákpolitikus, Juhász Julianna színésznő szeretne lenni. Fotó: Szabó Imre

Sok fiatal azt mondja, kevés Makón a szórakozási lehetőség – ő azt mondja, „itt az alkalom, hogy ezen változtassunk". Juci egyébként a legszívesebben beszélget, sétálgat a főtéren a barátnőivel, emellett örömét leli a rajzolásban, az olvasásban és a zenehallgatásban is.

A csinos, mosolygós és közvetlen lány amatőr színtársulatot is szervezne. Álma az, hogy színésznő legyen. Könnyen lehet, hogy sikerül neki.

Olvasóink írták

 • 7. Bogi89 2008. május 26. 17:11
  „Húúha:D Valaki nagyon féltékeny:) Valaki nem kapott polgármesteri címet annó:) A gyermekkori sérelmeidet ne itt taglald:)
  A diáktársak nevében pedig ne merj írni hisz te csak egy vagy a sok közül.
  Vivim neked meg:
  "Vannak ellenségeid? Jó.Ez azt jelenti , hogy valamikor,valamit felépítettél már az életedben!"”
 • 6. Péter19 2008. május 26. 08:00
  „Kedves, vagy talán tisztelt volt DIÖK - ös!(sajnos nem tudom melyik megszólítás helyt álló, mivel azt nem voltál képes felvállalni, hogy te ki is vagy ...)
  Igazán sajnálom, hogy csak most látom ezt a cikket, mert talán ezt a kommentet már nem olvasod el, de azért leírom hátha.
  Ahogy én ezt kívülállóként szemlélem, NEKED ez elég nagy fájdalom, hogy nem téged szidnak itt, azaz nem te lettél anno diákpolgármesterré választva...lehet, hogy rosszul látom, de különben mi a f...sznak vernéd itt a nyálad?(ki nyak be kinek? - te most éppen nem a leendő diákpolgármesterünket próbálod a csillagos egekig dícsérni?) A másik meg, hogy a "Vivienkét" kiutálja? Hát szerintem ez egy harmad, v. negyed rendű dolog... De pl. az, hogy téged kiutál az sosem fog kiderülni, mert te sajnos eltűnsz vagy elősem jöttél a "süllyesztő" árnyékából?, innentől kezdve miről beszélünk?
  Tehát én nem tagadom, hogy esetleg szakmailag nem volt hibátlan pályafutása, mert nem voltam ebben benne, de sztem ha vki, mint pl te, ilyen hangnemben képes levelet írni és névtelenül a készbe belekötni, és utólag okoskodni, akkor az egy fajta alapinteligenciára...( vagy inteligancia hiányra...?)utal!
  Na de nem szaporítanám a szót... További szép napokat, és egyszer talán majd kinövöd...:-D Addig is csak további jó áskálódást...

  Ui.: Egy év múlva figyelem, hogy megint írsz-e ide, hogy a leeendő diákpolgármester biztosan jobb lesz, mint az előző...:-D”
 • 5. volt DIÖK-ös 2008. május 22. 15:50
  „Jaj bocsánat, én kérek elnézést! Nem Vivienke, hanem csak Vivike :)”
 • 4. volt DIÖK-ös 2008. május 22. 15:48
  „Igen, képzeld nagyon "szeretlek" Kedves VIVINKE, épp úgy ahogy a többi diáktársunk!!! Ebben a városban a fiatalok többsége ki nem tud állni, csak kár, hogy Te ezt nem veszed észre! :)
  Amúgy igen, jobban csináltam volna képzeld, mert Nálad mindenki jobban tudná! Amúgy azért nem jelöltettem magam, mert köszönöm szépen én már ebből nem kérek, meg kinőttem ebből a korból! Ja és az, hogy benyaltál folyton mindenkinek az nagyon kéééész! Öröm volt néha nézni, jobb volt mint bármelyik legjobb hollywood-i film! És ezt télleg nem csak én gondolom így, hanem mások is!!!!
  És mégegy: áruld már el, hogy az utóbbi 1 évben hányszor jártál el ülésekre??? Mert asszem nem sűrűn láthattunk ott!!!! Szreintem 1 kezemen meg tudnám számolni a részvételeidet! Persze az igaz, hogy akkor volt klarinétórád, de ez csak szervezés kérdése! Legalább most megtudhatják mások is, hogy hogy is álltál ezzel az egész DIÖK-kel!
  Ezeken szépen gondolkozz el!!!!
  Na puszka VIVIENKE :)!!”
 • 3. Vivien 2008. május 20. 12:08
  „Köszönöm a kritikát, kár, hogy nem tudom, ki vagy. Az is kár, hogy nem jelöltetted magad idén, mert Te biztos jobban csináltad volna. Hogy is mondják? Más ......val a csalánt? Kedves Volt DIÖK-os, előtted volt a lehetőség, hogy tegyél valamit. Sajnálom, hogy ezt nem tetted meg, de könnyű szidni a másikat így, névtelenül.
  Remélem, az vigasztal, hogy rájöttem, hogy nincs erre elég időm, és nem jelöltettem magam, elvégre nem hagyhatom, hogy tönkremenjen a diákság...:)
  És még annyit, hogy szerintem nem vagyunk olyan viszonyban, hogy Vivikének szólíts, de biztos nagyon szerethetsz, ha így becézel. :)
  Jucusnak sok sikert, kedves, aranyos képviselőket és kitartást kívánok!!! :)
  Puszi”
 • 2. Katie 2008. május 20. 11:50
  „Névtelenül könnyű szidni a másikat! Jucinak sok-sok sikert! :)”
 • 1. volt DIÖK-ös 2008. május 15. 16:03
  „A képen Apjok Vivike utódját láthatjuk! Kíváncsi vagyok milyen lesz ő diákpolgármesternek! Bízom abban, hog kicsit sűrűbben látogatja majd az üléseket, mintr eddig és főként mint elődje a már említett Vivienn!!!! Amúgy, nem lesz könnyű dolga, hogy színésznő lehessen..... Elég nehéz bejutni a színművészetire! De hajrá és sok sikert, szerencsét és erőt mind az élethez mind a színészethez, na meg persze a DIÖK-höz is erdményes(EBB) munkát kívánok! :)
  Egy volt DIÖK-ös”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi vitából bűnügy

Makó - Egyre több feljelentést kell kivizsgálniuk a makói rendőröknek, és egyre gyakoribb, hogy családon belüli konfliktusból lesz büntetőügy. Tovább olvasom