Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Próbateremre vár a makói Maros

Továbbra is megoldatlan a makói Maros Táncegyüttes próbateremgondja. A táncosok még mindig a Bartók-tornateremben gyakorolnak, pedig volna erre alkalmasabb épület is a városban, amely ráadásul két éve már üresen áll.
Az elmúlt bő fél évben sem történt előrelépés a makói Maros Táncegyüttes próbateremgondjának megoldása érdekében. A társulat – amelyben hatévestől hatvanéves korig, különböző korcsoportokban százhetvenen táncolnak a városból és a környező falvakból – két éve már az egykori Bartók-iskola tornatermében gyakorol, amely erre a funkcióra a legkevésbé sem alkalmas. A padlót gyakorlatilag már széttáncolták, miközben többeknek okoz ízületi problémákat a kemény talaj, befáslizott lábbal kell a lépéseket gyakorolniuk – tudtuk meg az együttes vezetőjétől. Tóthné Döme Mária elmondta: a tornaterem akusztikája sem megfelelő az élő zenekari kísérethez.

Dupla telt ház

Két egymást követő napon is megtöltötte a közönség a Maros Táncegyüttes húsz esztendeje hagyományos, két és fél órás tavaszköszöntő gálaműsora kedvéért a Hagymaház nézőterét a napokban. Sőt: sokan már be sem fértek.

A táncosoknak volna ötletük a probléma megoldására: szívesen használnák például a József Attila Gimnázium volt kollégiumának bő két esztendeje üresen álló ebédlőjét. Ezt többször is kérték az önkormányzattól, ám az igényük még nem került a testület elé. Pedig a terem átalakításához is csak két oszlop eltávolítását kérnék, a többit már megoldanák maguk – a szülők között sok mesterember van, akik már felajánlották munkájukat. Az épület közel áll a buszpályaudvarhoz, ami azért előnyös, mert sok vidéki táncol az együttesben. Egyelőre viszont nem tehetnek egyebet, minthogy várnak.

Tóthné Döme Máriától megtudtuk: a huszonhat esztendeje működő egyesület a nehézségek – önkormányzati támogatásként például a tavalyi 1,2 millió helyett 2007-ben csak félmillió forintot kaptak – ellenére is várakozással tekint az idei évre. Külföldi vendégszerepléseik számát ismét gyarapítani fogják a nyáron: Horvátországba és Törökországba is hívták őket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luigi készülő albumán egy dal kislányához, Boglárkához szól

Már nem az aranylemezére a legbüszkébb a Makón élő énekes, Luigi: kislánya született. Az apai… Tovább olvasom