Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Rács mögé kerültek a makói zsebtolvajok

Makó - Őrizetbe vett a Makói Rendőrkapitányság két helybeli nőt, akit zsebtolvajlással, garázdasággal, súlyos testi sértéssel, önbíráskodással és csoportosan elkövetett rablás bűntettével gyanúsítanak. Az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatásukat.
A 41 és 58 éves nő előre kinézte áldozatait, akiknek elterelte a figyelmét, és zseblopás módszerével „megszabadította" őket értéktárgyaitól és személyes irataitól. A zseblopás mellett más bűncselekményt is elkövettek. Egyik alkalommal három másik társukkal – ez idáig ismeretlen indítékból – az utcán bántalmaztak egy makói férfit, oly módon, hogy botokkal ütlegelték, majd kergették. Az áldozat végül a gépkocsijába menekült. De tettükben ez sem állította meg őket, a személygépkocsiban tovább ütlegelték a személyt, aki a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Másik alkalommal behatoltak egy makói férfi házába, és pénzének átadására szólították fel, kilátásba helyezték, hogy megölik, ha a felszólításnak nem tesz eleget. A férfi ellenállt, így lefogták, és a házat átkutatták értékeket és készpénzt keresve, miután értéket nem találtak, 500 forinttal és egy konyhai késsel távoztak. Máskor egy kerékpárját toló makói lakosra támadtak, tettleg bántalmazták a férfit oly módon, hogy kerékpárját rángatták, amelynek következtében egyensúlyát elvesztve elesett, és karja a kerékpár alá szorult. A 41 éves nő kivette a férfi értékeit a kabátjából. A Makói Rendőrkapitányság őrizetbe vette a két nőt, akinek előzetes letartóztatását az ügyészség indítványozta.

Olvasóink írták

 • 5. Olvasó 2008. december 04. 15:51
  „ihlknl lk”
 • 4. eperjesigyorgyne 2008. november 20. 08:03
  „eperjesi győrgyne hodmezővásárhely éva u 5 2em 5 szegeden budapesten is vannak zsebesek”
 • 3. dodó 2008. november 16. 21:11
  „Kik lehetnek? ...talán nálunk pihenő izlandi rákhalászok...”
 • 2. zolcsi44 2008. november 15. 17:13
  „Hát ez elég sokáig tartott fiuk. De jobb előbb mint soha.”
 • 1. magyarok 2008. november 15. 09:00
  „nagyon helyes!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági akció Makón

Makó - Karácsonyi jótékonysági akciót indított a makói Nagymáté Hanna Alapítvány Adsz? Adni jó!… Tovább olvasom