Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

''Ránk férne egy családi nyaralás valahol külföldön''

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk! Hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
– Nem volt rossz, csak kicsit fárasztó – mondja a lassan mögöttünk maradó esztendőről László Zsoltné, aki a makói kórház belgyógyászati osztályán dolgozik főnővérhelyettesként. – A munkámmal elégedett vagyok, ráadásul remek csapat vesz körül, a kollégáim kedvesek, nagyon szeretek itt dolgozni. Ugyanakkor olyan nagy a hajtás, hogy alig tudtam néhány nap szabadságot kivenni. Ami szabadidőm mégis maradt, azt nagyrészt tanulással töltöttem: egészségügyi főiskolára járok, harmadéves vagyok, diplomás ápoló leszek, ha másfél év múlva befejezem. Előfordult, hogy az éjszakai szolgálat után reggel vizsgázni kellett mennem…

– A férjem mentős, váltott műszakban dolgozunk, ezért sajnos megesik, hogy keveset találkozunk. De ki tudja, lehet, hogy ez a hosszú házasság titka – mondja mosolyogva.

Egyébként tizennyolc éve házasok, kislányuk, Renáta a nyolcosztályos makói gimnázium hetedikes tanulója, és amióta iskolába jár, mindig kitűnő tanuló volt. – Nagyon büszkék vagyunk rá! – teszi hozzá. Az idei év emlékezetes eseményeiről még megjegyzi: most vásároltak új autót.

– Nagyon régen voltunk nyaralni – mondja, amikor azt kérdezem, mit szeretne a jövő évben. – A kislányom szerencsére minden évben elutazik valahová, mert a mamájától mindig üdülést kap a jó bizonyítványért. Volt már Görögországban, Horvátországban, jövőre pedig Jordániába utazik. Ha mehetne az egész család, az nagyon jó lenne – sóhajt fel. Azért vannak komoly tervei is: a nyárra például szeretne nyelvvizsgát tenni, méghozzá olaszból – kell a diplomához. Hogy milyen évet szeretne? – Egy szóval: könnyebbet – mondja a harmincnégy esztendős ápolónő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói engedély – iszapbányászatra

Makó önkormányzata hozzájárult, hogy a Maros-parti strandfürdő területéről is ki lehessen termelni a… Tovább olvasom