Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Rászoruló földeákiaknak gyűjtött a plébánia

Földeák - Több mint százezer forint értékben adtak össze tartós élelmiszereket a földeákiak tíz rászoruló, nagyrészt csonka család javára.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A Szent László Plébánia által szervezett jótékonysági akció nyomán március 10-én, vasárnap a 10 órai szentmisén adják át az adományokat. Katona Pál esperes-plébános a misén is, lapunkon keresztül is köszönetet mond az adományozóknak.

A megsegített famíliákban összesen 32 gyermek él. A lelkipásztor végiglátogatta őket, és általános tapasztalata volt, hogy a gyerekek nem kapnak otthon feladatot. Nyilván azért, mert a körülöttük élő felnőtteknek sincs semmi programjuk, és ez olykor nem is izgatja őket. Így nemcsak a munkát nehezebb megtanulni, de azt is, hogyan ossza be az ember a napját, és hogyan töltse el értelmesen a szabadidejét.

– Az egyik családból valaki Angliába ment dolgozni a 6 gyerek mellől, de ez ebben a körben kivételnek számít – tette hozzá a plébános. – Még jó, hogy az iskolás korúak nagyrészt ebédet kapnak, mert utána, otthon már nem mindig esznek. Előfordul, hogy kenyeret és vajat veszünk, és azt viszik haza a gyerekek.

A plébánia is kapott levelet Rétvári Bence országgyűlési képviselőtől, aki a magzat védelmét szolgáló európai kezdeményezés támogatását javasolta. Ezzel Katona Pál is egyetért. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a társadalom közösségei odafigyeljenek a közelükben élő, lecsúszó felnőttekre. A most bevezetett erkölcsi nevelés megfelelő törvényi háttér és a pedagógus kellő támogatottsága nélkül nem lehet elég hatékony, mert már nem elég a gyerekekkel törődni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy a sár, mégsem mosunk többször kocsit

Több utcában folyik Makón az új szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése. A munka pedig kosszal és sárral jár. Tovább olvasom