Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Régi kazánokkal fűthet a Galamb

Makó - A képviselő-testület döntése nyomán a makói szakmunkásképző továbbra is használhatja azokat a kazánokat, amelyek az egykori diákotthon most irodaházként használt épületében vannak.
Amíg a Makói Oktatási Központ részeként működő Galamb- szakközépiskola másként nem tudja biztosítani az épületegyüttes fűtését, továbbra is használhatja a most irodaházként funkcionáló egykori diákotthonban működő kazánokat – így határozott nemrégiben a makói képviselő-testület. Ezzel lényegében megerősítették azt a megállapodást, amelyet 8 évvel ezelőtt kötöttek az iskolával annak kapcsán, hogy az átkerült a várostól a megyei önkormányzathoz.

Az iskola úgy vág neki a télnek, hogy még mindig a régi kazánokkal fűt.
Az iskola úgy vág neki a télnek, hogy még mindig a régi kazánokkal fűt.

Továbbra is kérdéses azonban, hosszú távon mi lesz a volt kollégium, illetve a fűtés sorsa. Ami az előbbit illeti: a nyár elején számoltunk be arról, hogy az önkormányzat úgy döntött, egyik emeletén olcsó diákszállót rendez be. A dologból azért nem lett semmi, mert időközben felmerült annak a lehetősége, hogy a szakközépiskola közvetlenül a minisztérium alá tartozó agrárképzési centrummá válik. Ha így lesz, az intézménynek szüksége lesz diákotthonra – az ügyben azonban még mindig nem született döntés. Napvilágot látott egy olyan elképzelés is, amely szerint a város megkaphatná a volt kollégiumot, ha cserébe odaadná az ugyancsak az iskola mellett lévő egykori rendőrségi székházat. Erről információink szerint még folynak a tárgyalások.

Függőben van a fűtéskorszerűsítés ügye is. Megírtuk: a középiskola tavaly korszerű pelletkazánokat szeretett volna rendszerbe állítani, az önkormányzat azonban ehhez nem adta hozzájárulását. A város attól tartott, hogy a füst a fürdő és a belváros felé száll majd. Azt ajánlotta helyette, hogy az intézmény csatlakozzon a városi távhőrendszerre, de egyelőre ez az ajánlat is a levegőben lóg. Az iskola úgy vág neki a télnek, hogy még mindig a régi kazánokkal fűt. Mivel ezek rossz állapotúak, félő, hogy idén sem lesz mindig elég meleg a tantermekben.

Olvasóink írták

 • 5. abai 2012. november 03. 21:01
  „A Galambot le kell bontani. Akkor nem kell semmilyen fűtés. Különben is, a gyerekek ne csak üldögéljenek az órákon. Ha ugrálnak, nem kel a kabát! Persze csak viccelek.”
 • 4. dédi8 2012. november 03. 11:11
  „Tudtommal az iskola évek óta nyitni szeretne a megújuló energetikai képzések felé. Nagyon rossz helyre nyúlhattak, mert nem engedik nekik. Pedig pontosan itt kellene kezdeni a tudatos életre nevelést. Lehet, hogy nem érdeke a városnak, vagy valamelyik lobbinak, hogy tudatos felnőttek legyenek Makón.
  70 milliós megnyert pályázatot húzott át Buzás egy tollvonással, mert nem az ő érdekét szolgálja egy jól működő makói iskola.”
 • 3. dara 2012. november 03. 07:27
  „2makóváros a fürdőben olyan meleg van, hogy a managerek főnek a saját levükben!”
 • 2. makovaros 2012. november 02. 20:32
  „2. Én már hozzászoktam már hol a megye akadályozta meg a fűtés felújítást hol a város tényleg szomorú hogy agyerekek szívják meg a dolgokat amúgy nem értem hogy a Sport pályán futó csövet miért nem lehetne szigetelni hogy megy el a legnagyobb hőveszteség...
  Amúgy A hagymatikumban is meglehet fagyni most azt hallotam”
 • 1. dara 2012. november 02. 20:14
  „Köszönjük a polgármesternek, hogy a gyerekek továbbra is folyamatosan élvezhetik a hideget, miközben a Rogymatikumban mediterrán éghajlat van. Levegőszennyezés meg volt, van és lesz is, de csak fűtési szezonban. Csak így tovább a lenini úton. Na ezért szeretlek én Makó!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővítik az újvárosi plébániát Makón

Az épület már meglévő része számítógépekkel felszerelt tanulószobával, csoportos foglalkozásokra alkalmas térrel és egy nagyobb kápolnával bővül. Tovább olvasom