Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Regionális díj a makói vízműnek

A régióbeli három megye kereskedelmi és iparkamarája, illetve a gazdasági szaktárca döntése alapján minőségi díjat kapott a Makó Térségi Víziközmű Kft. A rangos szakmai elismerés azt jelzi: a társaság ügyel a minőségre.
Finn, holland, román és természetesen magyar szervezetek, szakemberek közreműködésével zajlik egy új ivóvíz-minőségjavító technológiák kidolgozását célzó kísérletsorozat Makón. Ezt az egyik szakmai indokként említették, amikor a Makó Térségi Víziközmű Kft. ügyvezető igazgatója, Medgyesi Pál a közelmúltban a cégnek odaítélt dél-alföldi regionális minőségi díjat átvehette. A kitüntetést egyébként pályázat alapján ítélte oda a három megye szervezeteit tömörítő regionális kereskedelmi és iparkamara, illetve a gazdasági tárca szakmai zsűrije. A vízmű a négy kategória közül a közszolgáltatók mezőnyében indult. A régióban nagyjából hatvan hasonló cég működik, közülük először nyert ilyen díjat a makói társaság.

A makói vízmű – dióhéjban

A Makó Térségi Víziközmű Kft. – amely nem tévesztendő össze például a szennyvízcsatorna-beruházást végző, hasonló nevű társulattal – tizenkét esztendeje alakult az egykori makói üzemfőmérnökség területén. A társaság a kistérség önkormányzatainak közös tulajdonában van. Elsősorban vezetékesivóvíz-szolgáltatással, szennyvízelvezetéssel és -szállítással, tisztítással, valamint ehhez kapcsolódó tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik. 110 dolgozót foglalkoztat, éves árbevétele pedig 600 millió forint.

Medgyesi Pál szerint a díj elsősorban annak köszönhető, hogy a minőségi szemlélet a társaságot – az ügyfélszolgálat üzemeltetésétől az alkalmazott technológiákon át a csapból folyó vízig – alapítása óta jellemzi. Megjegyzi többek között, hogy a helyi szennyvíztisztító telep bővítésében végzett munkájukra nemzetközi díjat kaptak, integrált ISO-minősítéssel is rendelkeznek, ami a megyében csak két hasonló vállalatnak van. Úgy véli, a rangos elismerés több dolgot is jelez. Például, hogy külföldi szakmai segítség és tőkebevonás nélkül is végezhet minőségi munkát egy hazai cég, vagy hogy az önkormányzati tulajdonú társaságok is képesek helytállni ezen a téren, akár éppen nem prosperáló gazdasági környezetben is.

A továbblépést a nemzeti minőségi díj elnyerése jelentheti. Hogy erre mikor pályázik a makói társaság, egyelőre nem tudni – most a kistérségi szennyvízberuházással kapcsolatos háttérmunkák, illetve az itteni, ugyancsak az elsők között kidolgozott ivóvízminőség-javító program köti le a céget. A kettő együtt összesen húszmilliárdos beruházást jelent a térségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad az ingyenes busz Makón

A szóbeszéddel ellentétben nem szűnik meg az az ingyenes buszjárat, amit Makón indított az… Tovább olvasom