Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rejtélyes tűzhalál Makón

Füstmérgezésben meghalt a makói Róka utca egyik családi házában egy 61 esztendős nő. Egyelőre rejtély, miként gyulladhatott ki a családi ház egyik szobájában egy papírokkal, ruhákkal teli szekrény - ez okozta ugyanis a tüzet.

- Nem értem, mi történt. Hogyan gyulladhatott ki egy iratokkal, ruhaneművel teli szekrény? - mondta lapunknak annak az asszonynak volt a férje, aki szombaton délelőtt halt meg füstmérgezésben a makói Róka utcában. A jó állapotú, fehérre festett családi ház homlokzatán füst vagy korom nyomát nem lehetett észrevenni, de a szürke ablakokon nem tudtunk belátni. Az égett szagot még kora délután is lehetett érezni az egész utcában.

A férfi bevallottan nem volt jó viszonyban volt feleségével, ezért is kérte, hogy ne írjuk le a nevét. Ettől függetlenül szemmel láthatóan megrendülten beszélt. Mint mondta, 22 éve váltak el, de a bíróság az ingatlant megosztotta, így ő is a házban lakott. Éppen a férfi 6 négyzetméteres szobájában kapott lángra a szekrény, amitől sok minden tönkrement, sőt bent az egész házban feketék lettek a falak a koromtól, a plafon pedig megrepedt. Itt találták meg az asszony holttestét is.

Ebben a házban történt a tragédia. A szerzp felvétele
Ebben a házban történt a tragédia.
A szerző felvétele

A férfi tegnap este 11 után elutazott, 200 kilométerről autózott vissza, miután az egyik fia, aki meglátogatta édesanyját, felhívta, hogy jöjjön haza, mert nagy baj van. Azt mondta, volt felesége ugyan dohányzott, de a lakásban már nagyon régóta nem, és az elektromos berendezések is a szoba másik részén voltak. Úgy tudja, miután volt feleségét a tűzoltók megtalálták a házban, kivitték az udvarra és megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A 61 esztendős asszony korábban takarítónőként dolgozott, már nyugdíjas volt.

A megyei katasztrófavédelem szóvivője, Molnár Krisztina hadnagy lapunkat úgy tájékoztatta, a makói tűzoltók délelőtt 11 után értesítették a tűzesetről. A helyszínre rövid idő alatt kiérkező egység hamar megfékezte a tüzet, megkezdte a füsttel telítődött épület átszellőztetését, de az egyik helyiségben talált nő életét már nem tudták megmenteni. Az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja, bár az idegenkezűséget kizárta. Egyelőre a tűz okát sem sikerült tisztázniuk a szakértőknek.

Korábban írtuk:

Az első adatok szerint füstmérgezés okozta egy középkorú nő halálát Makón szombat délelőtt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Molnár Krisztina elmondta, 11 óra után értesíttették a tűzoltóság ügyeletét, hogy tűz ütött ki egy makói családi házban. A helyszínre érkező egység eloltotta a tüzet, és megkezdte a füsttel telítődött épület átszellőztetését, de az egyik helyiségben tartózkodó nő életét már nem tudták megmenteni - közölte a hadnagy. Az eset körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makovecz-emlékmű

A hétvégétől egy héten át megtekinthető lesz Makón, az építészről elnevezett téren a Makovecz-emlékmű méretarányos modellje. Tovább olvasom