Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Rekord fogás! Egymilliárdot ér a Nagylaknál lefoglalt kábítószer

Nagylak - Óriási csapást mértek az illegális kábítószer kereskedelemre a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai kedden.
Az elmúlt öt évben nem akadt horogra olyan nagy értékű drogszállítmány Nagylakon, mint szerda reggel: a szakértők a 139 csomagban elrejtett, összesen 72,8 kilogrammnyi heroin értékét egymilliárd forintra becsülik.

A szállítmány azt követően került elő, hogy a pénzügyőrök a 43-as főúton, a határtól mintegy 200 méterre közúti ellenőrzést tartottak, és az egyik bolgár autót gyanúsnak találták. A kocsi csomagtartóját felnyitva ugyanis kiderült, hogy a pótkerék magasabban helyezkedik el, mint általában szokás. Miután ezt kivették, átalakítások nyomait fedezték fel – ez arra utalt, hogy belül rejtekhelyet alakítottak ki. Kutatócsoport vizsgálta át tüzetesen a járművet, és előkerültek a ragasztószalaggal áttekert kábítószercsomagok. Márkus András dél-alföldi regionális vámparancsnok lapunknak azt mondta: a két drogfutárnak legfeljebb akkor lehetett volna némi esélye az észrevétlenségre, ha az autó éjszaka jön, és rosszak a látási viszonyok.

Pénzügyőrök akcióban. Egymilliárdos heroinfogás Nagylaknál. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A szállítmány az elmúlt öt év hazai fogásai között is dobogós. A vámhatóság a drogot és a Kia típusú autót lefoglalta, a benne utazó két bolgár férfit pedig őrizetbe vette, és kábítószerrel való visszaélés miatt indított ellenük eljárást. A két férfi azt mondta, Csehországba szerettek volna menni.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. K.K.B. 2010. június 15. 08:23
  „Ez nem véletlen nem egyszerű egy ilyen szállítmány felderítése , kezelése. Ha fülest kaptak akármi ,akkor is szép teljesítmény... A vámosok közt van autó szerelő szakmával rendelkező is felfigyelnek könnyen ,ha valami nem stimmel na meg pszichológia: , látja ha személyeknél nem stimmel valami nem hiszem , hogy a bolgárok halál nyugodtan gyöngyöző homlok és remegő kéz nélkül próbálták átvinni az anyagot a határon... A vámosokat igen is nem szidni kell a ,hanem dicsérni ,ennyi droggal mennyi mennyi embert tudtak volna ellátni a dílerek , mennyi tini mennyi adagolta volna magát túl és stb... Ok csak megmentették ezen emberek a kábítószer függéstől esetleg haláltól!”
 • 45. Egyolvasó 2010. június 14. 07:40
  „Miért nem lehet piacra dobni??
  Egy kis részt betömne az államháztartás hiányán az ára!”
 • 44. béla13 2010. június 13. 10:07
  „Igazad van, mindenkinek egyszerűbb jártatni a száját, hogy mi az egyszerű, ő is meg tudja csinálni, és még is akár miről is van szó, még is nehéz azt a valamit megcsinálni.
  Ez mid az emberek beképzeltségéről, és a nagyképűségéről szól, nem gondolnak bele, hogy mi van most, és aztán hoppon maradnak.
  Remélem lejött amit mondani akartam, nem szídni akartam itt mindenkit, csak leírtam a tényeket.
  Lehet engem szapulni ez csak egyéni vélemény.”
 • 43. hozzá.szólok 2010. június 11. 22:15
  „Mennyi,hozzá nem értő ember ír ide........:S
  Igen is szép fogás volt,ha már el is ismerték,nem véletlenül rekord fogás......
  Nem olyan egyszerű megtalálni,se a cigit,se a drogot szerintem,annyi rejtek helyet lehet kialakítani egy autóban,amit nem is sejtenénk, egy civil személy, nem hiszem,hogy észre venné,hogy feljebb van a pótkerék,vagy itt van kialakítva valami vagy amott...... nagyon jól megtudják csinálni biztosan.... Van idejük gondolkozni,hogy hova rejtsék az anyagot.....
  De még ha tudták is,meg kell találni,ha nem találja meg,hiába volt akár füles,vagy akármi és kezelni kell a helyzetet,sosem lehet tudni,hogy hogy reagálnak,esetleg kés,fegyver lehet náluk stb.....
  Nem olyan egyszerű ez,mint ahogy sok nagyszájú gondolja ezt.... és írja is itt az okoskodását,mert ezek nem okosságok,csak okoskodások.....
  Aki ilyeneket ír,megnézném én,hogy megtalálná e a drogot,még meg is lenne mondva neki,hogy melyik kocsiba keresse.... szerintem nem kerülne elő az anyag.... mérget vennék rá..... szóval........
  Inkább hallgasson,aki így vélekedik!!!!! Gratulálok a VÁMOSOKNAK!!!!! Ügyesek voltak,így tovább!!!! Sok ilyen felderítést kívánok......... Számoljatok le a fekete gazdasággal!!!!!!”
 • 42. maz 2010. június 10. 10:47
  „16. hozzászólás peti765 2010.06.09. 16:28
  Miért ebből van legális változat is?
  Igen amit a patikában veszel”
 • 41. alexander 2010. június 10. 10:36
  „Szép fogás volt. Az összes fikázónak: fogd meg te! (vagy esetleg fogyasztó vagy?)”
 • 40. corebonts 2010. június 10. 10:13
  „Ajj <moderálva> nem adják el, ha ennyit ér? Aztán meg fordítanák valami jó kis programra vagy drogprevencióra a pénzt :)

  Aki meg megveszi hát... aki hülye haljon meg...”
 • 39. Srác20 2010. június 10. 01:48
  „24. hozzászólás Ahmadinejad 2010.06.09. 18:10

  Az a baj, hogy sok ilyen buta ember van Magyarországon akik ebben a tévhitben élnek.."szer" hatása: mit értesz ez alatt? fű,heroin? azt gondolod egyforma a hatása?
  Ez olyan mintha azt mondanám: egy üveg sörnek ugyanaz a hatása mint egy üveg fekete Abszintnak..mind a kettő pia, alkohol
  Hozzátenném ha valaki nem tudná, Hollandiába legális a marihuána, EU-s tagállam-alapítótag”
 • 38. Neszemetelj! 2010. június 09. 23:55
  „24. Ahmadinejad !
  "Aki kábszert forgalmaz, elad, és vesz, azokat halál büntetéssel sujtanám, nézzétek meg miket követnek el a világon a szer hatása alatt!"

  A legtöbb gyilkosságot és erőszakot nem heroin hatása alatt, hanem alkohol befolyásoltság alatt követik el!!!
  <moderálva>

  22. Ahmadinejad!
  "Ezt a kábszert kár elégetni és megsemmisiteni, adják el az USA-nak, a legnagyobb fogyasztónak a világon"

  Okoska a heroint nem az USA-ban használják a legtöbben!!! Nézz utána mielőtt bármit is pötyögsz a klaviatúrán!”
 • 37. Sandman 2010. június 09. 22:00
  „Nekem az tetszik a képriportban, hogy jónéhány hatósági személynek felismerhetően látszik a pofalemeze. Nem tudom, hogy hozzájárultak-e az arcképük megjelentetéséhez, de a DM helyében sürgősen kitörölném az arcokat (igen, úgy mint a hulladék tilosban parkolók rendszámát!), mert ilyen érték elvesztésénél már bosszúból is bánthatják a főszereplőket! A vámosok helyében pedig ronggyá perelném a bulvárlapot.”
 • 36. Shiny 2010. június 09. 21:57
  „Ennyi dilettáns hozzászólót...Az újságírás színvonaláról nem is beszélve....Nagyon szép felderítés, gratulálok a VÁMOSOKNAK!!!”
 • 35. bo 2010. június 09. 21:25
  „Nem kell a DM-et szidni, hogy rendőrt, határőrt, tűzoltó, postást emleget. Az összes többi is ugyan olyan idióta, alul informált, semmirevaló. Amikor a híradóban Márkus András és Sipos Jenő nyilatkozik, a fejük felett meg ott virít a rendőrség címere, a média saját magát minősíti.
  A felderítőknek gratulálok!”
 • 34. TrombiFrédi 2010. június 09. 21:24
  „Oknyomozó újságírás csúcsa a vám-és pénzügyőrség pólóban lévő férfi, és regionális vám parancsnok, mint "határőr"!:)”
 • 33. PickSzeged007 2010. június 09. 21:09
  „Tóthimi Nem tudják azt rögtön.. Esetleg gyanakodnak. De most gondolj bele, ha minden autót követnének, aki szerintük gyanús.. De röhej lenne:D”
 • 32. deszkás 2010. június 09. 20:51
  „VARADIPAL! Kitűnő ötlet.”
 • 31. jozko 2010. június 09. 19:58
  „És milyen láncreakciót indít ez-fű alatt...”
 • 30. Tóthimi 2010. június 09. 19:46
  „A klasszikus eljárás az lett volna, ha követik az autót, így eljutottak volna a címzetthez. Mert azt ugye kétségtelen, hogy a vámosok nem véletlenül állították meg a bolgárokat, tudták, hogy heroin van az autóban.
  Az más kérdés, hogy mi történt a határon, illetve mi nem történt.

  Egyébként a képaláírás tényleg tévedés, mert, mint acikkben többször is olvasható, vámosok és nem határőrök buktatták le a szállítókat.”
 • 29. törppicur 2010. június 09. 19:28
  „IJ az autósnak. Minek kell ilyet csinálni. Tudják, hogy úgy is lebuknak.”
 • 28. VV4 2010. június 09. 19:21
  „Határőrök akcióban?! Legyen inkább vámos... pff... délmagyar”
 • 27. Carlo 2010. június 09. 19:08
  „amatőrök
  nagylaki vámosok meg profik, ez már sokszor bebizonyították
  Gratula nekik”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várost játszanak Makón

Makó - Játékos formában mutatják be a makói belváros megújulásának terveit ma a Korona Szálló előtti… Tovább olvasom