Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Rémhír, hogy bedőlt a lelei szennyvízprogram

Maroslele - A szennyvízprogram nem dőlt be, már a kivitelezők pályáztatása folyik, a csatornázás még idén elkezdődik – nyilatkozta lapunknak Dóka Tímea maroslelei jegyző. Erre azért volt szükség, mert sokan félreértették a faluban azt a levelet, amelyet a napokban postázott számukra a beruházáshoz szükséges előtakarékosságot szervező pénzintézet.
Volt, aki a polgármesteri hivatalban érdeklődött, mások makói szerkesztőségünket hívták fel amiatt Marosleléről, hogy tanácstalanság lett úrrá rajtuk a szennyvízberuházással kapcsolatban. Egyikük, Drimba Tibor lapunknak elmondta: szomszédjaival együtt nem érti, egyáltalán folytatódik-e még a projekt? A napokban ugyanis a beruházáshoz szükséges előtakarékosságban részt vevő leleiek félreérthető levelet kaptak a befizetéseket gyűjtő pénzintézettől.

Az értesítést amiatt postázták, hogy véget ért a befizetési időszak – a levélnek ugyanakkor az a címe, hogy kiutalási értesítés, ráadásul arról is tájékoztatja a befizetőket, hogy az előtakarékosság során felhalmozottnak megfelelő összegű, kedvezményes lakáscélú hitelre is jogosultak. Voltak, akik ezt úgy értelmezték, hogy meghiúsult a Makóval és a másik négy városkörnyéki községgel közösen szervezett csatornázás, az embereknek visszautalják a pénzt.

Csatornaépítők Makón. A várossal közös beruházás hamarosan Maroslelén is elkezdődik. A szerző felvétele
Csatornaépítők Makón. A várossal közös beruházás hamarosan Maroslelén is elkezdődik. A szerző felvétele

Maroslelén mindez azért kényes kérdés, mert a községben egyszer, 8 éve már indítottak szennyvízprogramot, ebből azonban semmi sem lett. Aki akkor előtakarékoskodott, csakugyan visszakapta a pénzt, ráadásul lakásfelújításra vagy más hasonló kiadások fedezésére költhette.

A jegyző, Dóka Tímea ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a bank által küldött levelek valóban adhatnak okot félreértésre – a projekt kommunikációjáért felelős cég ezért is küldött egy külön tájékoztató levelet mindenkinek. Megtudtuk: a kiutalás valójában nem azt jelenti, hogy a takarékoskodó lelei polgároknak, hanem azt, hogy a beruházást szervező társulatnak juttatják el az összegyűlt pénzt az állami támogatással együtt. A szennyvízberuházás Maroslelén is folyik. Most ott tart, hogy a jövő hónap végéig közbeszerzési eljárás keretében kiválasztják a kivitelezőt, maga a munka pedig még idén elkezdődik.

Olvasóink írták

 • 3. Naiv 2011. június 03. 19:55
  „Remélhetőleg, különválasztható a rekonstrukció és az az új beruházás...Rekonstrukció az, mikor meglévő dolgot felújítanak...Ez folyik most a már régebben meglévő csatornarendszeren...Na, az új beruházás ( amire beszedték a vámot ), annak kellett volna már elkészülnie, 2011-re, vagy 2010-re...Vajon az a költségvetés, amit eredetileg elkészítettek, még mindig fedi a mostani kivitelezési összeget? Netán újabb sarcot vetnek ki az érintett települések lakóira? Így talán már érdekesebb, hogy miről is van szó!”
 • 2. Egyolvasó 2011. június 02. 20:07
  „Miért mondasz ilyet, hiszen Makón már elkezdődött a szennyvízcsatornázási projekt, a főtéren, és még egy két olyan helyen felújítják (cserélik) a meglévő gerincvezetéket, gondolom azokat teszik le ott ahol még nincs meg a gerinc vezeték, és így mindenki jól jár a főtéren élők nulla befizetéssel kapnak egy új rendszert ahol pedig még nincs ott megkapják az elhasználtat.
  Így kéz kezet mos alapon mindenki jól jár, kivéve azok akik a pénzüket fektették ebbe a beruházásba aminek már az átadása 2010 december hónapban meg kellet volna, hogy legyen.
  De van olyan része Makónak ahol már régen működik a szennyvízcsatorna rendszer, igaz itt saját szivattyúval oldják meg a szennyvíz kijuttatását a csapadékvízelvőzetekbe, csak ez senkit nem érdekel. (vajon miért)”
 • 1. ja 2011. június 02. 13:23
  „Makón is nagy a csend.Addig húzzák,hogy felmennek az árak és a penzünkkért nem kapunk semmit.Ne a kamatot adja mert az nulla,hanem kezdje el a munkát már tegnap.Az ígéretszerint már rég elkelett volna kezdeni.A választás elött ezt ígérte Búzásúr.Igaz a választász elmult jól sikerürt,a többi nem számít.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves a makói kútmúzeum

Makó - 10 éves a makói vízmű egyedülálló technikatörténeti gyűjteménye, a kútmúzeum. Tovább olvasom