Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Rémhír Makón: fürdő épül a csatornára szánt pénzből

Makó - Mint kiderült, komolyan tartja magát az a rémhír Makón és környékén, hogy a szennyvízcsatorna önerejeként befizetett előleget esetleg fürdőépítésre költi a város. Ez nem fordulhat elő: azt a pénzt csak csatornázásra lehet költeni.
– Egy ügyfelünk megdöbbentő bejelentést tett a víziközmű-társulatnál, ugyanis tudni vélte, hogy lakás-előtakarékosságra befizetett összegekből indul a város 3,5 milliárdos fürdőberuházása. Ezúton is megnyugtatjuk az aggódót, aggódókat: a pénz az OTP számláján kamatozik, és arról, hogy mire fordítsuk, csak a társulat testületi döntése határozhat – fogalmazott lapunknak Nagy Lajos társulati elnök.

Az önkormányzatok csatornatársulásának elnöke, Gazdag János ezzel és számos más, hasonló aggodalommal kapcsolatban szintén leszögezte: a jogszabályok szerint az utóbbi, több mint egy évben összegyűlt százmilliónyi összeget csak arra a célra fordíthatják, amire beszedik: a csatornázásra. Ebben a társulás összes résztvevője, mind a hat önkormányzat eltökélt.

– Az érintett önkormányzatok eddigi legnagyobb projektjéről van szó, így egyszerűen nem lehetnek érdekeltek abban, hogy ne, vagy hogy másként valósuljon meg a szennyvízcsatornázás – mondta a korábban kialakult bizonytalansággal kapcsolatban Buzás Péter, Makó polgármestere. – A megvalósítás egész folyamatát szigorú szabályok kötik, és számos hazai és uniós garancia van arra, hogy mindenki számára biztos legyen: a határidőre az érintett települések 100 százalékban csatornázottak lesznek.

A projekt lebonyolításáért felelős személyek mindegyike megerősítette: az anyagiak miatt nagyon sokan aggódnak. Mint ismeretes, hónapokkal ezelőtt több, az előtakarékosságot nem fizető falusi és városi ingatlanára terhelték tartozásukat. Mindemellett Nagy Lajostól megtudtuk: a szerződést nem kötők aránya elenyésző, alig 3 százalék, és csak szórványosan fordulnak elő olyan esetek, ahol végrehajtást kell elrendelni, vagy más módon szankcionálni kell a fegyelmezetlenül fizető szerződőket.

Vass Imre, a projektben szintén érintett Földeák polgármestere úgy véli: az előző hónapokban tapasztalt bizonytalanságot eloszlatja a kormánydöntés, miszerint Brüsszelnek támogatásra javasolják a nettó 14 milliárdos fejlesztést. Az aggodalmat sokakban a döntések csúszása keltette.

Olvasóink írták

 • 12. Török János 2008. szeptember 09. 18:49
  „Szóljon valaki ha nem jól tudom!: Hm..Ha nem tévedek,Földeákon már el kellett volna kezdeni a csatornázást.Meg mást is.De elkezdtek itt már mindent,csak nem lett belőle semmi.Aszfaltozás szegéllyel:Naná!Már akkor a csatornára gondoltak.Az pedig nem most volt.40 C´-os Termálkút fúrás után terv a fürdőről,sportlétesítményről.Naná!!Rákötve az ivóvízhálózatra!Érzik is rajta,de legalább Kalgonizálni nem kell!! Pénzt utasítottak vissza,mert itt jól él mindenki,nem éheznek a gyerekek.Naná,hogy jól élünk.Épkézláb Pályázatot nem tudnak megírni!Ha kész lesz az M43-as,melyik lesz az alárendelt út?Lesz-e valakinek elképzelése,hogy javítson a munkahelyteremtésen? Alibaba64”
 • 11. magyarok 2008. augusztus 29. 11:10
  „4!

  A mai intelligens világban úgy illik, ha kérdeznek válaszoljunk, nem? Nem ösközösségben élünk, bár rólad nem vagyok meggyözödve...:)”
 • 10. 4 2008. augusztus 25. 21:52
  „Ha a hír nem igaz mit kell magyarázkodni?”
 • 9. Okos 2008. augusztus 25. 15:33
  „Ha imperátor még mindig olyan jól értesült, mint 3 éve, amikor megismertem, akkor tudhatná, hogy ez a cikk figyelemelterelés arról a pénzről, amit másra is költhetnének, de mégis a fürdőre költenek! Bérleti díj, hirdetések, bérek, benzin, ... s ez még csak a jéghegy csúcsa.
  Nemde?”
 • 8. satakera 2008. augusztus 25. 12:04
  „Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja! Igaz közmondás!”
 • 7. magyarok 2008. augusztus 25. 10:41
  „Ezt megint az ellenzék kitalációja, talán a jóképességű Németh Pál akciója... Miért kell szédíteni butasággal az embereket, nincs elég bajuk??? Exe most ki a bi nem érettem :)”
 • 6. exe 2008. augusztus 24. 12:16
  „Nincs már aki hidjen ezeknek!!!
  Tolvaj rabló banda.........a stb-bi is följebb!”
 • 5. KK_D4 2008. augusztus 24. 11:19
  „Nem rémhír, csak borzasztó hír!”
 • 4. Imperátor 2008. augusztus 23. 21:10
  „Lássatok Ti, kik semmiről sem tudtok!
  Halljátok meg Péterék, hogy én mindenről tudok!

  Nem a csatornapénzt költöttétek a fürdőprojektre, hanem! Na! Mágoriné! Márton! Nagy-György! Prosti ellenzékünk! Lesz-e cikk arról, hogy ki más pénzét költik Péterék a tócsára, kedves írástudó Imere és Szabulcs?

  A kérdések felállíttattak, s lassan titeket is fel/félre kéne állítani, mert a válaszok eltemettettek Buzás, Nagy satöbbi kérdéseinek álcája alá.

  R.I.P.”
 • 3. realista 2008. augusztus 23. 12:52
  „Az irígység nagy úr....hát még,ha b....al is párosul....Akkor már egyesek számára meghatározó....”
 • 2. kérdezgető 2008. augusztus 23. 09:25
  „A gond a hitelességben van. Normális esetben fel sem merülhetne ilyen. A lejáratott, hazudozó politikusok tehetnek arról, hogy nem hisznek nekik.
  A csapat minden tagja tett arról, hogy ne higgyünk nekik "még akkor sem, amikor kérdeznek".
  A hozzáértésük meg egyenesen megdöbbentő. Ezek a posztok a közpénzből, vagy közös pénzünkből adományok az eddigi hűségért.
  Nincs hozzáértőbb a városban ezeknél?”
 • 1. Hmmm 2008. augusztus 23. 03:36
  „Azért még maradnak kételyek..a pénz mozgása körül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vákuum az idei makói grafikai telepen

Makó - A táborban két hete folyik a munka, a fő téma pedig idén a vákuum. A telepen készült munkákat… Tovább olvasom