Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Rendet vágnak a táblaerdőben

Nekiláttak tegnap a makói városgazdálkodás szakemberei annak a munkának, amelyről a közlekedésbiztonságról indított városi konzultáció, vagyis elsősorban lakossági észrevételek alapján döntöttek.
A Kálvin és a Hunyadi utca kereszteződésében, ahol táblákat kellett áthelyezni, Czirbus Gábor alpolgármester elmondta: erre azért van szükség, mert a város szerkezete az elmúlt évtizedekben átalakult, de ezt a közlekedés rendje nem követte.
A Kálvin utcában lámpaoszlopról kellett áthelyezni néhány táblát fémoszlopra – így szabályos, és jobban is látható. Fotó: Szabó Imre

A makóiak javaslatai, illetve a felkért szakértő útmutatásai alapján elsőként a város belső területein a nyár végéig összesen közel 600 közlekedési táblát fognak fel-, illetve leszerelni, ezen belül 376-ot kicserélni vagy új rúdra átszerelni. Szűcs János, a városgazdálkodás műszaki igazgatója azt is elmondta, hogy a kopott, nehezen látható táblákra is gondot fordítanak. A munkálatokra összesen 7,6 millió forintot különített el idei költségvetéséből a képviselő-testület. Ezzel az átszervezésnek még nincs vége Makón: hamarosan a külső kerületek lakóit is megkérdezik, hol és milyen változásokat szeretnének a közlekedésben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lángoló bálák napja volt a tegnapi

A lángoló bálák napja volt a tegnapi
Egy kiszombori tanyán kis- és nagybálák is pórul jártak, de szerencsére jöttek a makói tűzoltók. Tovább olvasom