Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Rendőri akció a súlyos testű sertéssel szemben

Nem mindennapi rendőri akció zajlott csütörtökön Makó belvárosában: egy utánfutóról megszökött mangalica kézre kerítésében segített két járőr.
– Épp az irodában ültem, és kinéztem egy pillanatra, amikor megdöbbentő jelenetnek lettem szemtanúja. A Szegedi utcai körforgalom után, a hagymaszobor előtt lassított egy kocsi, aminek az utánfutójáról váratlanul leugrott egy hatalmas mangalica disznó – mesélte a csütörtök délelőtt fél 10 körüli nem mindennapi rendőri akció szemtanúja, Ferenczi Gábor ingatlanközvetítő. A történteket fotón is megörökítette.

Sok rendőr disznót győz! Utánfutón a mangalica! Fotók: Ferenczi Gábor
Sok rendőr disznót győz! Utánfutón a mangalica! Fotók: Ferenczi Gábor

A sertés egyik lába egy madzaggal ugyan oda volt kötözve a az utánfutóhoz, de félő volt, hogy ez elszakad. A szobor irányába, a füvön próbált kereket oldani, ugyanakkor két férfi is kiugrott a kocsiból, akik elkapták,  visszatuszkolni a kocsira viszont nem tudták. Ekkor ért oda egy rendőrautó. Kiszállt belőle két járőr, Török Tamás törzsőrmester és Jani Béla törzszászlós; előbbi a forgalmat terelte, utóbbi pedig segített az állatot visszaterelni az utánfutóra. A segítségre – meséli Ferenczi Gábor – igencsak szükség volt, a két gazda nem bírt a jószággal. A szemtanú megjegyezte: rokonszenves dolognak tartja, hogy a rend őrei azonnal intézkedtek a nem tköznapi ügyben.

– Természetesen furcsa volt a helyzet, de arra gondoltam, az a legfontosabb, hogy ne sérüljön meg senki, így egyértelmű volt, hogy közbelépünk – mondta Jani Béla. Hozzátette: a mangalicát ugyan nem szabályosan vitték az utánfutón, de céljuk nem a büntetés volt, hanem hogy segítsenek, illetve a közlekedés biztonságának megóvása.

A Nap képe: rendőrök segítették befogni a főtéren elszökött disznót.
A Nap képe: rendőrök segítették befogni a főtéren elszökött disznót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétszáz térfigyelő kamera ügyel a biztonságra Makón

Befejeződött az új térfigyelő kamerarendszer kiépítése Makón és környékén. Tovább olvasom