Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Rendőröknek hajtott egy román szurkolói busz - 8 sérült

Nagylak - Hajnali negyed négykor egy román szurkolókat szállító busz ütközött az őt kísérő rendőrök autójának - tudta meg a delmagyar.hu.
A balesetben nyolc rendőr sérült meg, közülük négyen komolyabban, négyen könnyebben - tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ők főleg végtag- és fejsérüléseket, zúzódásokat szenvedtek el. Mindegyikük sérülése 8 napon belüli.

A szóvivő elmondta: a szurkolók konvojának egyik busza hajnali negyed négy körül a nagylaki határátkelőtől mintegy ötszáz méterre hátulról beleszaladt az őket kísérő rendőröket szállító mikrobuszba. A mikrobuszt először nekitolta az előtte haladó rendőrautónak - amelynek sikerült kitérnie, így az csak könnyebben rongálódott meg -, majd egy másik szurkolói busznak.

Négy rendőr komolyabban, négy könnyebben sérült. Fotók: Rendőrség

A delmagyar.hu helyszínen tartózkodó riportere szerint a forgalmat Magyarcsanád előtt Királyhegyes felé terelik. A román szurkolók már hazautaztak.

Mint arról beszámoltunk: csütörtökön 7-8 busszal érkeztek román szurkolók az esti Újpest FC-Steaua Bucuresti labdarúgó Európa Liga-selejtezőre.

A buszokat rendőrök kísérték a budapesti stadionhoz, majd vissza, a nagylaki határátkelőhöz is. Ekkor történt a baleset, hajnali 3.15 körül.

Az Újpest egyébként - hazai pályán - 2–1-es vereséget szenvedett a román Steaua Bucurestitől a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. őrgróf 2009. július 27. 20:56
  „Ha valaki bunkó, az bunkó. Ez nem mentesít minket! A román sajtó bocsánatot kért a transzparensért, ezt illik elfogadni. Néhány román szurkoló baromságára hasonlóan viselkedni?! Ugyanolyan bunkóság! A hőzöngő, petárdadobáló stb szurkolók nekünk, magyaroknak is sokat ártanak, meg a saját csapatuknak is. Statáriális bíróság, 2-3 év letöltendő börtön, és megszűnnének az ilyen atrocitások...de csak nyammognak ítészeink...Meddig még?”
 • 84. mackósajt 2009. július 26. 21:01
  „Én ott voltam az Újpest B-középbe! A Bukaresti gyalázkodó kiírás után örömmel néztem, hogy a szőröstalpúakat egy kicsit meghajigálják görögtűzzel! Amikor betalált 1 fáklya az egész stadion örömujjongásban tört ki!
  A rendőreink igazi balfaszok! A 10 000 nézőt egy bejáraton engedték be és ki! És még ők csodálkoztak, hogy ingerült lett a tömeg a nagy hőségben és tömegnyomorban? Egy páran nem tetszésüknek adtak hangot, meg pár sörösüveg is repült és erre a köcsögök megrohamozták a tömeget, ahol akit értek ütöttek, mint a répát. Egy csomó idős ember, nő és gyerek is megsérült a gumibotozásban.
  Hányadék a magyar rendőrség! A.C.A.B!
  Annyi pozitívuma volt a Sünöknek, hogy hermetikusan elzárták a Románokat! Féltették a mocskokat!”
 • 83. magyarimóni 2009. július 26. 20:28
  „Nem tudom arról mennyit mondott itthon a televízió vagy az újság , hogy Bukarestben milyen transzparenseket írtak ki a a Steaua tisztelt szúrkoló tábora vagy csak a román Tv és újságok cikkeztek róla és az is érdekes hogy egy román nyelvű napilapban kértek bocsánatot persze magyarul a történtek miatt. Mert csak a magyarokat hibáztatták , hogy "cigányoztak" románul, angolul, meg magyarul, kiabálták , hogy ERDÉLY a miénk, Erre én kis érzékeny szívemnek bizony rosszul esett hát még nekik akik ott voltak a meccsen Bukarestben , hogy a "tisztelt" hazai szurkuló tábor kiírta , hogy" Mennyi ideig hordja egy magyar nő a szart magába? a válasz erre :9 hónapig! " Ti nem háborodnátok fel?”
 • 82. besenyo 2009. július 25. 21:49
  „Mindenkinek igaza van, de mondja meg már valaki, mikor tanulunk meg focizni?
  Érdekes, amikor még volt magyar foci, nem kellett ilyen cirkusszal foglalkozni.
  Akkor csak úgy megvertük fél Európát és kész.”
 • 81. flexsnake 2009. július 25. 19:14
  „be kell tiltani a focit, nincs szurkolói brutalitás, nem áll meg a szíve a focistáknak és a feneketlen zsebüket sem kell tömni. Tiltsuk be. Haszontalan és ostoba szórakozás. Az én adómból kísérgetik a csűrhét...”
 • 80. 48fremail 2009. július 25. 11:50
  „Idézet

  8. hozzászólás xene@freemail.hu 2009.07.25. 10:27

  Bukarestben kb. ugyanennyire barbárok voltak az UTE szurkolói is, úgyhogy egyik csürhe se jobb a másiknál. Meg útközben a vonaton amit csináltak, az is érdekes volt...
  Gondolom a román rendőröket tényleg meglepte a lassú magyar rendőrség. Sajnos az utóbbi években inkább a magyar rendőr volt a hibás, mikor közbe kellett avatkozni a rendbontásoknál, mint a rendbontó. Ilyen brutális meg olyan brutális a magyar rendőrség...nem kell csodálkozni. Gondolom a románoknál ez nem így van...”
 • 79. 48fremail 2009. július 25. 11:35
  „Fáradtan, kialvatlanul még rendőri felvezetéssel is veszélyes vezetni. Kíváncsi lennék mit szóltak volna a rendőrök ha valamelyik sofőr kiakarta volna venni kötelező pihenőidejét. ( Kamionosok tisztában vannak azzal hogy milyen szigorúan büntetnek ha valaki akár öt perc-el túllépi ). Az egész balesetért egyedül az a rendőri fővezető felelős aki ezt a kísérgetős módszert kitalálta. Csütörtök d.e 11 órától Péntek hajnali 4 óra Annak idején a magyar szurkolóknak vonattal kellet menni Romániába a meccsre. Volt persze aki közúton ment és volt olyan is aki balesetet okozott.
  Szerintem kár akár a parancsot teljesítő rendőröket akár a buszvetetőt piszkálni és lehülyézni mikor ők egy rossz döntés szenvedő alanyai. A teljes felelősség azé az egy emberé aki ezt végrehajtatta.”
 • 78. Pengemester 2009. július 25. 08:50
  „Tessék csak visszaemlékezni,hogy a román kamionosok hány nagy balesetet csináltak már a megyében Újpest-Steaua nélkül is. Volt,hogy rendőrökért ment az exites kocsi. A kialvatlanságos dolog azért necces,mert egészen szigorú szabályok vannak arra,hogy mennyi időnként kell pihenniük,meg váltótársat biztosítaniuk az utazáshoz. Enélkül szerintem el sem indulhatnak. Szerintem az volt,hogy sofőröstől mindenestől büdösül be voltak csápolva,amihez hozzájött az Európa szerte ismert közúti mentalitásuk. Csak egy példa arra,hogy mire nem képesek vezetés közben: http://www.youtube.com/watch?v=YQSrLbHsyNY&feature=related -ha még van,aki nem ismeri. Innentől eléggé egyoldalú a dolog.”
 • 77. Nemzetirock 2009. július 25. 06:08
  „az azert elgondolkodtato volt,hogy amikor a romanok tüzcsovákat dobáltak a sün-jeink felé,azok csak álltak ott,mint a birkák. szégyen-rájuk nézve. most kellett volna bevetni a SÜN! alakzatot -és nem a pesti nyögdijasok ellen. :P”
 • 76. Nemzetirock 2009. július 25. 06:06
  „matyika tévedsz,mert a mi transzparenseink mind kulturaltak voltak!”
 • 75. Nemzetirock 2009. július 25. 06:04
  „a romanok nyilai lecsaptak DDD”
 • 74. Matyika 2009. július 24. 23:38
  „Hát nem tudom Zeppelin mit csináltok az M0 ügyében ott külföldön, de valamit rosszul az biztos. Az idézet ismerős, abban bízok, hogy így is élsz. Mélyen megvetem azokat, akik a sportból politikát, vagy jó kis heccet csinálnak. A sport nem az ellenségeskedésről szól. Azzal, hogy mi is kifeszítettük a transzparenseinket, olyanokká váltunk, mint ők.”
 • 73. kotilaszlo 2009. július 24. 23:17
  „Azoknak akik a rendőrök kárán élcelődnek csak annyit kívánok, hogy éljék át ezt a sztorit ugyanígy, de lehetőleg úthenger legyen az a jármű ami utol éri őket.”
 • 72. Zeppelin 2009. július 24. 22:27
  „Itt elned, s halnod kell! Ugye ismeros?!”
 • 71. Zeppelin 2009. július 24. 22:23
  „ROLE! Mert ez a hazam es most is azon tevenykedem kulfoldon, hogy ott (MO-on) jobb legyen.
  Azert koszonom a "kedsves" invitalast!”
 • 70. ujpest111 2009. július 24. 21:57
  „olvassa el a sok .... hozzászóló a cikket és utánna szidja a rendőrt.............”
 • 69. rolee 2009. július 24. 20:19
  „moderálva off”
 • 68. man 2009. július 24. 18:54
  „67:
  Itt a román busz ment bele a sor végébe...”
 • 67. liptákjózsef 2009. július 24. 18:42
  „TALÁN A RENDŐRÖK IS LUDASAK,SŐT A PARANCSNOKAIK IS MIVEL TUDTOM SZERINT MÉD EGY SEMMITMONDÓ ŐRZŐ-VÉDŐ OKTATÁSON IS TANITJÁK A Z OSZLOP KISÉRÉS SZABÁLYÁT, HÁT ITT A PROBLÉMA . HAVI VEZETÉST ÉS KRESZT-ELLENŐRZIK E A VEZETŐK ELVTÁRSAK VAN E KISKÖNYVÜK AMIBE EZT BE IS IRJÁK,HOGY A TOVÁBBKÉPZÉSEN MEGJELENT ÉS ÉS EREDMÉNYESEN ELMÉLET ÉS GYAKORLATBAN IS MEGFELELT.HÁT NINCS.NEM CSAK AZ ASZTALT KELLENE FOGNI A RENDŐR ALOSZTÁLY VEZETŐKNEK,KÜLÖNÖSEN A VESZÉLES ÜZEMBEN DOLGOZÓ GÉPKOCSIT ÜZEMELTETŐ ALOSZTÁLYOKON, HANEM,VIZSGÁZTATNI-VEZETTETNI ELMÉLETET OKITANI KELLENE EZEKET AZ EMBEREKET,NEM PEDIG AZ UTCÁRA ZAVARNI, PÉNZT BEHAJTÁS CÉLJÁBÓL.HÁT ITT MOSTMÁR BAJ VAN.ALOSZTÁLY VEZETŐT KELLENE A SZŐNYEG SZÉLÉRE ÁLLITANI,HOGY Ő MIT TETT EZEKNEK AZ EMBEREKNEK,HOGY NELEGYEN ILYEN BALESETÜK.BIZTONSÁGI ŐV BE VOLT E KAOCSOLVA, VAGY TALÁN A RENDŐRÖKNEK EZ NEM KELL.SAJNÁLOM A RENDŐRÖKET ÉS ELITÉLEM A PARANCSNOKUKAT,HOGY IJEN FELADATRA NEMKÉSZITETTE FEL ŐKET, ÉS AZ ANYAGI KÁRT IS RAJTA VASALNÁM BE . ÉS A RENDŐRÖK EÜ-SZABADSÁGÁT IS VELÜK FIZETTETNÉM KI.TISZTELETTEL.....”
 • 66. flexsnake 2009. július 24. 18:34
  „65. az indiánok meg először az ellenség halottait temették el mert féltek hogy a szellemek bajt hoznak rájuk ha nem bánnak velük tisztelettel.
  Azóta is sok idő eltelt. Egy ember mindegy hogy hova születik, nincs genetikailag kódolva a közlekedési morál.”
85 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagylaknál ötven rendőr várta a Steaua-drukkereket

Nagylak -Bár hangosak és harsányak voltak az Újpest–Steaua Bukarest labdarúgó-mérkőzésre… Tovább olvasom