Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Rendőrökre támadt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói vezetője

Makó - Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a makói városi bíróság T. Cs.-t, aki lapunk információja szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi vezetője. T. Cs.-t és két társát hivatalos személy ellen társtettesként elkövetett erőszak miatt ítélte el a bíróság. Az ítélet nem jogerős.
Hivatalos személy ellen társtettesként elkövetett erőszak miatt ítélt el a makói bíróság három makói férfit. Információink szerint a Megyeház utcai sörözőbe szerettek volna még március 15-én, este háromnegyed 12-kor bemenni, de nem engedték be őket.

A rendőrséget egyikük, T. Cs. – úgy tudjuk, hogy az illető a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom makói vezetője, és a társaságból mások is a szervezethez tartoztak – hívta fel azzal, diszkriminációnak tartják, hogy nem mehetnek be, miközben vannak bent vendégek, állításuk szerint romák. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a szórakozóhely hivatalos nyitvatartási ideje lejárt, ezért mindenkit távozásra szólítottak fel. A bentiek ennek eleget is tettek, a kint rekedtek azonban továbbra is be akartak jutni. Betörték az ajtót, majd hárman, a már említett T. Cs. és két társa, K. P. és H. R. az ajtóban álló rendőrt lökdöste, szidalmazta. A rendőrök erősítést kértek, mire a társaság szétszéledt. K. P -t a járőrök a közelben később utolérték, és elő akarták állítani, aminek ellenállt – meg kellett bilincselni, így tudták autóba rakni. Az intézkedés ezt követően sem ment simán, ugyanis T. Cs. a rendőrautó elé állt, így próbálta megakadályozni, hogy a kapitányságra vigyék K. P.-t. Később T. Cs. H. R.-rel bejutott a kapitányság udvarára, ahol tiltakoztak a rendőri fellépés ellen. Itt elfogták őket. Úgy tudjuk, valamennyien ittasak voltak.

A makói városi bíróság a három férfi közül T. Cs.-t 4 év letöltendő börtönbüntetésre, két társát egyaránt 3 év 6 hónap, részben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, mert a védő fellebbezett.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. grossborn 2011. július 23. 11:20
  „Talán emlékeznek még itt néhányan egy bizonyos Talpas nevű rendőrre Makón. Én nem állítom hogy az a legjobb módszer amit abban az időben csináltak, de az legalább jó működöt. Ilyen esetben néhány pofon, az izgágábbnak kis gumibot, egy este a fogdán és kész, nem feltétlenül kell bíróság, börtön, stb. És ez alkalmazni mindenkire, magyarra, újmagyarra, nagypofájú újgazdag csemetére, egyszerű részeg vandálra, mindenkire.”
 • 49. bánki 2011. július 22. 12:41
  „,,A színész-műsorvezetőt első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság. "

  Stoll András !!!!

  Arány ???”
 • 48. Apátfalvi** 2011. július 21. 23:58
  „Ezért 4 évre elmeszelni valakit valóban túlzás, ez igaz!

  Azonban be kellene végre látni, tisztelt "hazafiak", hogy nem a sértett rendőr lelki világát féltjük, hanem kissé visszásnak tartjuk azt, hogy egy rendről meg törvényességről szónokoló szervezetnek egy tagja ilyet csinál. És ez már nem az első ilyen eset ezzel az oldallal kapcsolatban.

  Különben meg nem tudom, hogy a sok cigánybűnözéssel takarózó vármegyés mit szólna ahhoz, ha mondjuk egy felvonulásukon fejbe verné egy nem cigány ember valamelyiküket, és miután a rendőri intézkedés megtörténne, azzal védekezne az elkövető, hogy "de bezzeg a cigányokat nem bántják...!" Rendben lenne ez, vármegyések? Elfogadnátok ezt a fajta érvelést?

  Egyébként meg nem kell itt a sértődött mimózát játszani se a vármegyéseknek, se a jobbikosoknak: értelmes magyarnak nem a piros-fehér-zöld zászlóval vannak gondjai, meg nem is a közbiztonságot javítani akaró tervezetekkel, hanem a primitív zsidózással, meg cigányozással, amelyet ezen szervezetek egyes tagjai megengednek maguknak - sajnos elég gyakran. Gondoljunk csak például a Lenhardt Balázs nevezetű idióta jobbikos képviselő parlamenti felszólalására, amelyben az MTK, mint "idegen test" kiesésének örvend az NB I.-ből.

  Nem megsértődni kell, meg perelgetni, hanem a zsidózó, cigányozó, balhézó, szálasira emlékező idiótákat elzavarni a francba, és látványosan elhatárolódni tőlük! Ilyen egyszerű!”
 • 47. exonvaldez 2011. július 21. 22:27
  „Bátai Gyula vagyok, ezt azért osztom meg itt, mert a batai10 nicknév finoman szólva is megtévesztő lehet. Egyébként szánalmasnak és nevetségesnek találom az ítéletet.Remélem ezt a másodfokú bíróság is belátja.”
 • 46. 3évesférfi 2011. július 21. 17:25
  „45. batai10: Lehet az egyébként is sittes vezéreteknek szépen beballagni a böribe megint.”
 • 45. batai10 2011. július 21. 12:52
  „A makói elnökünk, Túri Csaba azt a bíróságon is elismerte, hogy a főként vármegyésekből álló társaságával durva szóváltásba keveredett a kiérkező rendőrökkel, ám ha egy ilyen vitáért minden cigánybűnöző 4 év letöltendő börtönbüntetést kapna, akkor már nem is lenne cigánybűnözés Magyarországon. Különösen felháborító az ítélet, ha arra gondolunk, hogy Stohl András 2 év 4 hónapot kapott maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértésért, drogozásért, ittas vezetésért, mások életének veszélyeztetéséért.

  Nevetséges ez a Makói Bíróság és Rendőrség egyaránt.... Olyan büszkék vagyunk mi arra térfigyelő kamerákra makói rendőrök igaz???? akkor miért nem hozzák a felvételt nyilvánosságra????”
 • 44. ellenálló 2011. július 21. 11:32
  „Csak a tisztánlátás végett:
  http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2011_07_21_negy-ev-letoltendot-kapott-a-hvim-makoi-vezetoje”
 • 43. viro 2011. július 20. 23:00
  „Esete volt!(bocs de elütöttem)”
 • 42. viro 2011. július 20. 22:58
  „Ezért a cselekedetért még nem adnak négy évet,nyilván nem az első este volt T.Cs.-nek!!!”
 • 41. batai10 2011. július 20. 17:30
  „Az ugye senkit sem zavar mikor a rendőre a makói szórakozóhelyen betépve bulizik azután 3-4társával beülnek az autóba és mennek tovább mint a kiskirályok....
  Meg itt ez a Sthol is vissza eső cserben hagyás egy ember örökre részben sérült és még felmentésért könyörög meg sajnáljuk....Csaba pedig átlát a dolgokon látja mi megy és akkor ki kell magából egyből 4évet rávernek....
  nagyon sok emberkének benne van a keze én sztem ebben a 4évben de hát ez MAKÓÓÓ :)))
  Itt csak a rendőröknek lehet mindent:)))”
 • 40. bánki 2011. július 20. 16:54
  „A négy év letöltendő nem arányos az elkövetett tettel.

  De végül is ,,fehér" volt az elkövető!”
 • 39. lamatic 2011. július 20. 09:36
  „38. Francois 2011.07.20. 08:48 Hát ezaz, pont ezt mondom én is, csak volt benne egy kis irónia (bár lehet nem jött le) de a lényeg az amit írtál...kamuvásár”
 • 38. Francois 2011. július 20. 08:48
  „lamatic 2011.07.20. 08:35
  Hú nagyon durva mi?! Mert számtalanszor láttam mikor a rendőrök oda mentek a romához hogy megkéne jelenni kihalgatáson, majd közölte vele a roma húzzál az anyád........ ba értettek is a szóból ! Minek menne romának rendőr, mikor elfutnak előlük?! Hány intézkedést láttál te már Makói rendőrtöl? Évekkel ezelőtt itt volt egy egység másik megyéből lementek honvédba és csodák csodájára 2 nap múlva vissza vezényelték őket mert zaklatták szegény roma embertársainkat! Egyáltalán miről beszélsz! Most hogy Orsos Viktor hatalmon van testvért meg nem igazán bánthat senki!:D”
 • 37. lamatic 2011. július 20. 08:35
  „uuuuu ez nagyon nagyon durva, ilyet még a romák sem engednek meg minden nap, és ilyet még a roma nőktől sem láttunk a rendőreinkkel szemben....érthetetlen..”
 • 36. Francois 2011. július 20. 08:28
  „Tudom a következő fórumozók le náciznak de akkor is T.CS védelmére kelek! Van egy fiatalember aki tisztességesen dolgozik, blogot ír tehát nem egy hülye gyerek! Életében nem lopott , nem vett el más tulajdonát! Ez egy koncepciós per, ennyi erővel a fidesz, mszp....... stb szimpotizánsokat is 4 -5 év börtönre lehetne ítélni. Ugye tudunk itt narkós mszp-s fideszes hasonló fiatalt a bizonyosukat meg sem.......! Erre T.CS és társainak adunk 4 évet! Hajrá Magyarország! Mellesleg az is szép példa mikor bizonyos rendőrök szórakoznak egyenruhában , aztán civilben oda mész hozzá hogy hogy is van ez öcsém?! Azonnal szolgálatba helyezi magát, na ez a hazafiság meg bátorság!:D”
 • 35. szilencium 2011. július 20. 08:11
  „33.joy !

  Bizony meg van rá az esély,és akkor még kellemetlenebb lehet a helyzet nekik és családjuknak!

  Sok a birka ember,aki a itt a fórumba minden hülyeséget belemagyaráz!Annyi témát felvetettek ami nem ide tartozik!Észreveszitek magatokat?Remélem, visszaolvasva a kommentjeiteket rájönnek,akik a cikkben említett politikai szervezet meg népcsoportok ellenében,ugyan olyan radikális módon írkálnak,mint ahogy az a szervezet reagál néhány dologra!!
  Már is megpecsételve egy ember,pedig még nincs is jogerős ítélet!Erről beszélek amikor a fazon jövőjét féltem!
  A cikk szerzője nevében,szégyenleném magam!Amikor a fokhagymát lopják ,vagy az idős nénik kezéből úgy veszik ki az értékjeiket,hogy még a bicikliről is lellökik őket,vagy betörőket kapnak el,akkor legjobb esetben egy monogrammal elintézik az ügyet.Már többször kértem,hogy ilyen esetben,legyen beazonosítható az a személy aki ilyen súlyos bűnt követ el!Az is megérdemli a szégyent,ráadásul jobban lehetne figyelni a mozgásukra!
  Ebben a cikkben a példa rá,ha akarjuk közölni valaki pontos beazonosíthatóságát,akkor lehet arra módot találni!
  T. Szerkesztő!
  Ilyen esetekben nem jó dolog ez a bulvár stílus!Látható,hogy milyen gondolati kilengéseket,sértéseket okoz!Sokkal tárgyilagosabbnak,körültekintőbbnek kell lenni!Azt meg nem is merem feltételezni,hogy politikai megrendelésre,kedveskedés céljából lett így megfogalmazva a cikk?”
 • 34. Lokálpatrióta 2011. július 20. 08:10
  „Annak a fényében, hogy gyilkosságért 8 évet adnak, milliárdos sikkasztásokért 2-3 évet, így túlzónak tartom a büntetést. Csabával nagyon különbözik a világnézetünk, de becsületes, dolgos, józan gondolkodású embernek ismertem meg. Hiba volt a rend szigorú őreivel kötekedni, lökdösődni (bár ez nem nyert bizonyítást), ellenállni és csinálni a fesztivált. Hiba volt nem felismerni ezeknek a cselekedeteknek az esetleges következményeit, de egy ilyen botlásért rögtön 4 év letöltendőt adni - lassan mártírt faragnak ebből a fiatalemberből is. Ha mindemellett azt is megnézzük, hogy Stohl Buci részegen, bedrogozva súlyos közúti balesetet okozva, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elmenekülve csak 2 év néhány hónapot kapott első fokon, akkor pedig valóban vérlázító az ítélet. Megjegyezném: mindenki úgy mérlegeljen, hogy felejtse el, hogy a srácok egy szélsőjobbos mozgalom tagjai. Gondoljon bele ha ő vagy a tinédzser gyermeke követte volna el ezt, akkor is ilyen véresen habzó szájjal írná e le, hogy kevés a 4 év... remélem másodfokon a bíró mérlegelni fogja ezt és nem mint a 64 magyar vármegye makói elnökére, hanem mint egy részeg, f*xkalap fiatalra fog nézni és felfüggesztett büntetést ad majd neki... abból biztosan tanulna...”
 • 33. joy 2011. július 20. 05:11
  „Remélem, szigorítanak 2. fokon!”
 • 32. Commander-V2 2011. július 20. 02:05
  „19-es: én sem értem hogy mit nem értesz. Mindenki annak érzi magát aminek akarja, valaki nemzetinek más meg melegnek. Egyiket sem hatalmazta fel senki, hogy ettől kezdve az összes magyar vagy az összes meleg nevében szónokoljon, másokat a képzelt többsége nevében kirekesszen, senki nem kérte fel őket hogy a "többség" szót a szájára véve úgy tegyen, mintha valamiféle vezéregyéniség lenne. Erre tényleg csak akkor van joga valakinek ha indul és győz a választásokon. A Fidesz 2/3 erőt szerzett a nemzettől, ha úgy tetszik a magyarságtól négy évre, addig a négy évig büszkén és joggal szólhat a többség és a nemzet nevében. De a 64 Vármegye Mozgalom semmilyen politikai versenyen nem indult. Ha a vezetői a nemzet nevében beszélnek akkor egyszerűen nem mondanak igazat. Csak a saját nevükben mondhatnak véleményt.”
 • 31. Mignon 2011. július 20. 01:54
  „Nem tudom, ezt atengedi-e a moderator, de leirom, mert arra szeretnek utalni, hogy
  molyen különbözökk is vagyunk.

  Hofi meselte, hogy mar ismert müvesz volt, es egyszer Debrecenben együtt vacsorazott
  Szendrö Jozsi bacsival, es "spagettit" ettek az Arany Bika-ban.
  Fizeteskor, Jozsi bacsinak a pincer mondta:

  -"Igazgato ur!
  Egy spagetti log a gomblyukaban...!"
  (valoban, ott logott egy tesztadarab)

  Erre Szendrö:

  -"Kifizettem, nem...?"

  :))))

  Ha törölve lesz, mindegy.
  Csak egy igaz anekdota volt, na.

  :)”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Monstrumok a makói belvárosban

Meghökkentő látványt nyújtanak Makó belvárosában azok a monstrumok, amelyek segítségével műanyag bélelést kapnak a másként fel nem újítható csatornák. Tovább olvasom