Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Restás Attila: Nem erőszakolt az öcsém!

Szeged, Makó – Az öcsém ártatlan – mondta vasárnap a szegedi bíróság épülete előtt annak a makói férfinak a bátyja, akit szexuális bűntett miatt letartóztattak. Restás Attila szerint öccse végig otthon volt, amit igazolni is tudnak.
A Szegedi Járásbíróság elrendelte R. B. gyanúsított előzetes letartóztatását – közölte a bíróság vasárnap délelőtt. R. B.-t a Csongrád Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint szexuális bűntett vádolja. A gyanú szerint R. B. szökésben lévő társával június elsején hajnalban a makói Nagyér sétányon megtámadott, megvert és megerőszakolt egy huszonéves nőt. A bántalmazástól a nő 8 napon túl gyógyuló életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott bátyja szerint az egész ügy csak bosszú.

Restás Attila: Senkit sem bántott az öcsém! Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

R. B.-t vasárnap délelőtt szállították a Szegedi Járásbíróságra, az épület előtt a családja is várta. A gyanúsított bátyja, Restás Attila lapunknak is nyilatkozott, úgy véli, több ellentmondás is van az ügyben. – Hajnali 4 órakor kommandósok vitték el az öcsémet, ártatlanul a földbe verték. Hátracsavarták a kezét, úgy bilincselték meg. Ártatlan. Három hete szabadult, de nem erőszakos bűncselekményért, hanem káposztalopásért ült. Velem és a szüleimmel dolgozik – mondta a bíróság épülete előtt Restás Attila. A makói férfi szerint a házukra szerelt kamerák, valamint a környék térfigyelő rendszere is igazolja állításait: R. B. a bűncselekmény idején otthon volt. – Úgy tudjuk, az öcsémet egy ismeretlen nyomta fel, így jutottak el hozzá a rendőrök. Nem nyugszunk, amíg meg nem kerülnek az igazi tettesek. Az is lehet, hogy a bejelentő a tettes – vélte Restás Attila. A ketrecharcos férfi elmondta, az áldozat a támadást követő 5. napon jelentette, hogy megerőszakolták. – Valószínűtlen, hogy, ha valakit agyonvernek és megerőszakolnak, azt még az orvosok sem veszik észre. Az öcsém 55 kilós, vegetáriánus, nem hiszem, hogy elbírna a 90 kilós áldozattal – érvelt öccse ártatlansága mellett Restás Attila. Hozzátette, az áldozat egy közeli barátjának a volt felesége, bosszút sejt a háttérben. A család szeretné, ha az igazság kiderülne.

A makói Nagyér sétány a belváros közepe. A Hagymaház mindössze egy utcára van tőle, a sétány egyik oldalán iskola, a másikon ötemeletes házak találhatóak. – Nem hallottam semmit, pedig itt lakunk a közelben – mondta egy gyermekével sétáló nő vasárnap délután a Hunyadi utcánál. Egy kutyáját sétáltató idősebb asszony már jobban informált volt, azt mondta, hallott az esetről. – A szomszédok mesélték. A sétányon esténként fiatalok bandáznak, nem kihalt. Nem értem, hogy történhetett az egész – mondta a nő. Hozzátette, a harmincfokos melegben szinte mindenki nyitott ablak mellett alszik, az üveg puffanását is az egész környéken lehet hallani. – Ha sikított volna, meghalljuk – summázta az asszony.

– Két férfi a makói Nagyér sétányon június elsején hajnalban megállította a sértettet, rövid szóváltást követően rátámadtak, egyikőjük megerőszakolta. Olyan súlyosan bántalmazták, hogy életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A bejelentést a sértett június 5-én tette meg – mondta Szenti Szabolcs. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, a nyomozók pár óra alatt megállapították az egyik gyanúsított személyazonosságát, akit hajnalban el is fogtak. Ellene életveszélyt okozó testi sértés, valamint szexuális bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szóvivő hangsúlyozta, "a rendőrség szerint a gyanú megalapozott, amit az is alátámaszt, hogy az ügyészség indítványt tett a gyanúsított előzetes letartóztatására, a bíróság pedig ez alapján el is rendelte a kényszerintézkedést."

Információink szerint a sértett nő először azt mondta az orvosoknak, hogy baleset érte. Csak 5 nap elteltével jelezte, hogy ketten megerőszakolták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a nagylaki templomot

Szombaton felavatták a nagylaki Szentlélek templomot. 65 milliós beruházással épült – a faluban eddig csak egy szerény imaházban tudtak találkozni a hívek. Tovább olvasom