Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Részletre vesz jégpályát Makó

Makó - A korcsolyázás öröméért összefogott a jobb- és a baloldal Makón. Egyhangúlag szavazta meg a képviselő-testület, hogy vegyen saját jégpályát az önkormányzat, 32 millióért, részletre.
Ellenszavazat nélkül döntötte el egy hete a városi képviselő-testület, hogy a következő télen már nem bérelt, hanem saját jégpályán fognak csúszkálni a makói fiatalok. A határozat szerint egy 15-ször 30 méteres pályát kell venni, 32 millió forint lesz rá, négy részletben lehet kifizetni, és ezúttal is a Makói Kommunális Nonprofit Kft.-t lesz az üzemeltető. Miért vesz nyár közepén jégpályát egy önkormányzat? Azért, mert télen a bérelt jég nagyon népszerű volt, de a négy hónapért 7,8 millió forintot kellett kifizetni. Jobban megéri vásárolni egyet.

Nem Makón jutottak először erre a következtetésre. 2005-ig csak Szegeden volt igazi műjégpálya. Abban az évben a hódmezővásárhelyi Kossuth téren is felállítottak egyet. Olyan sokan használták, hogy a város a következő évben megvette a 12-szer 30-as pályát, és azóta minden télen összeszerelteti. Szentesen már magánvállalkozás, a Szentes-Frigó Kft. látott üzletet a kulturált korcsolyázásban, 110 millióért épített tavaly jégcsarnokot.

Makón a Deák Ferenc utcai parkolóban tavaly lehetett először csúszkálni. Akkor még nem mindenki pártolta ezt, volt olyan vélemény, hogy elég lenne valamelyik iskolaudvart föllocsolni, és kész. Nem is indult jól a szezon, de aztán annál nagyobb sikere lett. Utóbb a főtéren, a városháza közelében román nyelvű tábla is hirdette a korcsolyázási lehetőséget. Nagy Nándor, a kommunális kft. igazgatója lapunknak azt mondta, sátorral fogják lefedni a pályát.

A probléma, hogyan lehet esőben is zavartalanná tenni az élményt, már a májusi testületi ülésen is megmozgatta a képviselő-testület fantáziáját. Toldi János felvetette, hogy télire a Magyar Cirkusz- és Varieté Vállalattól biztosan jutányos áron lehetne sátrat bérelni. Az ügyvezető, aki addig csöndben hallgatta a vitát, ezen a ponton közbeszólt: „cirkuszt nem vállalunk."

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. FINESZ-es 2010. július 13. 20:10
  „"Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az ő munkáját, amelyet alkotott vala, megszűnék a hetedik napon minden munkájától, amelyet alkotott vala"
  Na itt akadt el a munkahelyteremtés, itt kell reklamálni!”
 • 40. Veró0820 2010. július 12. 08:00
  „Elösször talán munkahelyeket kellene teremteni....................aztán lehetne mülyégpálya.”
 • 39. exchange 2010. július 08. 12:37
  „35. Honvéd Újváros részire gondolsz gondolom. Amúgy én örülök a kameráknak. Hamarabb elkapják a bűnözőket, Kár hoigy a állat utcákba nem jutott.”
 • 38. kergezerge 2010. július 07. 23:22
  „Kedves komment!

  Akkor miért van, hogy a legtöbb makói fiatal közösségi oldalon megtalálható adatlapján szinte mindenkinél előfordul, hogy azt írja: Mit csinálsz szabadidődben? : Unatkozom... Mondj egy ifjúsági 12-20 év közöttieket megmozgató rendezvényt, ami a nyáron Makón lesz... Mutass egy helyet, ahol a fiatalok kikapcsolódhatnak... A többit meg majd meglátjuk....”
 • 37. Pupets 2010. július 07. 19:38
  „Támogatnám, de....! Először nem azt kellene megoldani, hogyha mondjuk konténert szeretnék fogadni, hogy a felhalmozott limet-lomot eltakarítsam a ház környékéről, ne 60 ezerbe kerüljön? Majd kiviszi mindenki a jégpályára! Pétör! Elkúrtad!”
 • 36. Tony_Soprano 2010. július 07. 19:12
  „T:BATMAN
  Amint látom napiszar.com is lop a Délmagyartól!!! Egyébként jégkunyhó lesz a pályán?!”
 • 35. scott1 2010. július 07. 16:21
  „Exi akció film kell helyben? Menj le este Makó keleti városrészébe, kamerák mindenhol, az élet pedig rendez, szerintem még szerepet is osztanának rád...”
 • 34. exchange 2010. július 07. 16:02
  „Ellenben erre a filmvetítről van egy kérdésem: A Musical Worldben magyarről énekelnek?”
 • 33. exchange 2010. július 07. 16:00
  „"Nézzétek meg. Nincs mozi. A vb ideje alatt vetítenek filmeket a csarnokban. INGYEN! Mennyien vannak 60-70en. Mégis ehhez minek mozi?" Új filmekre azért mennének Főleg ha nemcsak Sima mozi lenne hanem 3D-s eddig minden városnak bejött akkor Makónak miért nem? Most régi filmeket vetítenek. És ráadásul magyarokat. Amikor egy magyar filmre azt mondják hogy vígjáték azon sírni lehet. mert annyira uncsi. Egy jófilm volt a Európa Expresz. Miért nem akció filmeket csinálnak a magyarok-ahhoz legalább értenek is vígjátékot úgyse tudnak.”
 • 32. kgb696 2010. július 07. 10:54
  „magdi1970! te vénasszony létedre mindig megmondod a tutit igaz????
  Pedig csak agyat kellene cserélned ha lenne mit és éppen jó lennél....”
 • 31. picimako 2010. július 07. 08:53
  „komment:
  "Nézzétek meg. Nincs mozi. A vb ideje alatt vetítenek filmeket a csarnokban. INGYEN! Mennyien vannak 60-70en. Mégis ehhez minek mozi?"
  Azért nézd meg, hogy milyen filmeket vetítenek/vetítettek, nem éppen maiakat. Ha mai friss mozifilmeket vetítenének, állítom, sokkal többen elmennének.”
 • 30. komment 2010. július 07. 07:22
  „Luckylaci : Ha nem csak néha néha egy egy cikkbe olvasnál vele, majdnem mindenre válaszod lenne és fel sem kellene tenned. Tavaly 7 milliót kellett beletenni a városnak. Személy szerint Én sem voltam kinn egyszer sem, de de elárulom neked, hogy a diákság több, mint fele gondolja úgy, hogy szükség van rá, hogy ne kelljen másik városba utaznia.

  Többieknek. Nézzétek meg. Nincs mozi. A vb ideje alatt vetítenek filmeket a csarnokban. INGYEN! Mennyien vannak 60-70en. Mégis ehhez minek mozi? Ahhoz, hogy Makón olyan mozi legyen, amit megéri üzemeltetni, hasonló mozi kellene, mint szegeden. Ez pedig baromi sok pénz... ahhoz hogy 60-70 ember élvezze. Nem gondoljátok? A jégpályát legalább használják. A fiatalok, nincs hová menni csak a kocsmákba... Kérlek benneteket olvasgassatok visszább!! Most csinálják az ifjúsági klubot, hogy legyen...”
 • 29. napiszar 2010. július 07. 07:15
  „T:BATMAN
  Köszi az infót, de nem lehet őket perelni! Közösségi oldalról szedték le a videót, ja nem csak ezt az egyet , sorozatosan! Ez a jégpálya viszont kibaszottul kelet, mint mókusnak az erdőtűz!”
 • 28. krisstian 2010. július 07. 03:14
  „<moderálva> ide jégpálya nem volt elég amit most télen építettek...”
 • 27. BATMAN 2010. július 07. 00:05
  „NAPI SZ@R

  Névnélkül. :) Ferinek üzenem,sokan olvassák,már a videókat is onnan veszi a DM.
  Olvastad a Vágó baleset cikket? Ne válaszolj.

  A jégpálya nagyon fontos,eltereli a figyelmet,és van aki ezen is gazdagodik.De hogy a képviselőknek egyöntetűleg tetszik,az nem semmi.Ilyen is ritkán van,na ők biztos gazdagodnak”
 • 26. Egyolvasó 2010. július 06. 22:13
  „Na végre már lesz makón is jégpály, hiányzik is mint az a bizonyos a zsebből.
  DE MIKOR LESZ MÁR KÉSZ A CSATORNAHÁLÓZAT?
  MIKOR LESZ A MAKÓI ÚTHÁLÓZAT JÁRHATÓ, KÁTYU MENTES?
  MIKOR LESZNEK MEG A BEIGÉRT MUNKAHELYEK???????????????stb, stb.”
 • 25. mj52, 2010. július 06. 21:41
  „24.magdi1970
  Soha nem volt egyik sem, nem is lesz, honnan vetted?”
 • 24. magdi1970 2010. július 06. 21:12
  „mj52
  Véleményem, neked még sok Marxista könyved van otthon amit esténként lapozgatsz, lehet egy kommunista szentély is!”
 • 23. Ungarn 2010. július 06. 20:36
  „Ennyit arról hogy nem lesz tüzijáték meg egynapos lesz a hagymafeszt hogy ne kérkedjünk.Erre itt ez a Sz.r!”
 • 22. bbpici 2010. július 06. 20:22
  „"Irtóra repesek az örömtől", hogy lesz jégpálya Makón. Tavaly sem értettem és most sem értem, hogy minek és kinek kell. Csak azért, hogy elmondhassuk, hogy nekünk is van? És akkor mi van? Azzal sem rosszabbak sem jobbak nem leszünk bizonyos emberek szemében.
  Talán azt a pénzt jobb helyre is el lehetne költeni. Pl. nem mindig a felújított, 66-szor rendbe rakott főteret kellene feldúlni 67-szer is, hanem a város szélén élőkre is gondolni kellene. És nemcsak akkor amikor tartják a markukat az éves díjakért hanem akkor is amikor tenni kellene valamit. Valamelyik nap láttam, hogy olyan járdarészt szedtek fel az egyik utcán, ahol semmi baj nem volt vele. Helyette most mintás, színes térkövet raknak le. Előttem meg lassan nem lehet közlekedni. Vajon hány év múlva jut a mi utcánkba is térkő, esetleg útjavítás ? Én csak arra vagyok jó, hogy adakozzak minden olyanra amiből nem részesülök?”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei Ferencet is leválthatják

Ha a Fidesz nyeri ősszel az önkormányzati választást Makón, várhatóan megváltozik a Makói Oktatási Központ Erdei Ferenc Tagintézményének neve. Tovább olvasom