Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Részvényt vett a város

Makó - Rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntötték el szerdán Makón, hogy az önkormányzat részvénytulajdont szerez a Békés megyei Alföldvíz Zrt.-ben.
A város korábban arra készült, hogy Szentessel, Mórhalommal, Kistelekkel és Sándorfalvával közösen működteti tovább a tulajdonában lévő Makó-térségi Víziközmű Kft.-t. Az összefogásra azért volt szükség, hogy a települések együtt meg tudjanak felelni az új víziközműtörvény előírásainak. Több partner azonban jelezte, mégsem akar együttműködni ezzel a körrel, ezután kezdett tárgyalni Makó a Békés megyei vízműből kinőtt Alföldvíz Zrt.-vel, amely megfelel a törvény előírásainak. A makói képviselő-testület most 10 darab, egyenként 14 ezer forint értékű, általános jogokat biztosító törzsrészvényt vesz, így tulajdonossá válik a cégben. Ezzel – a képviselők által egyhangúlag megszavazott előterjesztés szerint – a város később közvetlenül, pályáztatás nélkül tud bérleti-üzemeltetési szerződést kötni a céggel.

Olvasóink írták

 • 4. Francois 2013. május 11. 08:33
  „Tegnap testületin volt pénz osztás is!? Egyes infók szerint igen! :)”
 • 3. Egyolvasó 2013. május 09. 06:28
  „Nem rossz üzletet kötöttek. Éppen a minap volt szó arról a rádióban, hogy Békés megyében a legnagyobb mértékben tartalmaz arzént az ivóvíz. :))”
 • 2. KamuNeni 2013. május 09. 06:05
  „Azert mert mukodik.”
 • 1. makovaros 2013. május 08. 20:27
  „Miért kell egy jó működő vállalatot az államnak szétcsesznie?? Valami működik abba miért kell belenyúlni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai randalírozók nyomában

Eltöltöttünk egy estét a leghíresebb makói köztéri padnál, amelynek fotója hatalmas felháborodást keltett a helyiek körében. Tovább olvasom