Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Rímbe szedett történelem: Ratkai Tibor első verseskötete

Makó – Hamarosan kiadják verseskötetét a makói Ratkai Tibornak. A 25 éves fiatalembernek ez lesz az első kötete.
Gimnazista korában kezdett verseket fabrikálni Ratkai Tibor. A történelem rajongójaként a háborúkat, nagy történelmi eseményeket szedte rímbe elsőként. Még kilencedikesként megírta a II. világháború történetét, egy évvel később pedig három huszadik századi színt írt Az ember tragédiájához.

Rátkai Tibor és verseskötetének borítója. Fotó: Farkas Attila
Rátkai Tibor és verseskötetének borítója. Fotó: Farkas Attila

Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.
Majd felhagyott a versírással, de tavaly ősszel újból nekifogott. Most első verseskötetén dolgozik, amelyet március közepén adnak ki. A Rímbe szedett történelem című kötet öt korszak negyven versét tartalmazza, az ősidőktől az újkorig. Tibor nemcsak a verseket írta meg, hanem a könyvben lévő illusztrációkat is ő készítette. A verseskötet elsősorban a diákoknak szól: Ratkai szeretné, ha a fiatalok a verseken keresztül ismernék meg a múltat, úgy véli, ezen a módon sokkal könnyebb megérteni, megtanulni azt.

Az informatikus-könyvtáros diplomával rendelkező Tibor először a vers témáját találja ki, aztán veti papírra gondolatait. Egy-egy verset akár néhány óra alatt is képes megírni, máskor ennél több időt vesz igénybe a munka. Szeret írni, de nem elsősorban költőként képzeli el jövőjét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik a mozi Makón

Egy éve dőlt el, hogy az utolsó makói mozi épületegyüttese az önkormányzaté, a komplexum azonban továbbra is üresen áll. Tovább olvasom