Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Rockerhajat növeszt Szotszkov Krisztián

Makó - Fél év alatt gyökeres fordulatot vett a Megasztárba jelentkezett makói Szotszkov Krisztián sorsa, aki ugyan a verseny döntőjébe nem jutott be, mégis győztesnek érezheti magát. Korábban az utcára sem mert kimenni, mert egy ritka immunbetegség miatt évek óta kopasz volt – most nőni kezdett a haja, sok a barátja, és jelentkezett a Popdarálóba is.
Betegsége és kopaszsága miatt rendkívül zárkózott volt, fél évvel ezelőtti Megasztár-szereplése óta viszont a tinédzserek mozgalmas életét éli a 13 éves makói Szotszkov Krisztián. Mint megírtuk, annak idején az interneten jelentkezett a TV2 tehetségkutató műsorába, ráadásul úgy, hogy erről senkinek sem szólt. A Megasztár szegedi fordulójában, a Széchenyi téri nyilvános meghallgatáson a No Thanx egyik számát adta elő; hatezer jelentkezőből százötven versenyző között jutott tovább, az ezt követő budapesti meghallgatáson pedig a Kör című Edda-klasszikust is repertoárjára tűzte. Igaz, itt már nem járt sikerrel, de mindmáig őriz két kedves emléket: az egyik, hogy Szegeden dedikálta a sapkáját Till Attila, a másik, hogy budapesti szereplése után maga mellé ültette a zsűri asztalához Eszenyi Enikő, és részt vehetett az utána következő produkció értékelésében.

A ritka immunbetegséggel küzdő Krisztián, akit özvegy édesanyja húgával, Krisztinával együtt, a nagyszülőkkel egy fedél alatt nevel, az elmúlt hat hónapban nyíltabb és magabiztosabb lett. Ami a muzsikálást, éneklést illeti, most épp a zenekar-alapításon töri a fejét egy barátjával, aki dobolni tanul. Ő a gitárpengetést gyakorolja, de természetesen az éneklést is vállalná. Egy újabb énekes tévéműsorba, a Popdarálóba is jelentkezett – visszajelzést még nem kapott. Sok a barátja az iskolában és azon kívül is, sőt barátnője is van. Édesanyja, Szotszkov Gáborné azonban nemcsak emiatt büszke rá, hanem azért is, mert a Szent István Egyházi Általános Iskolában tanuló fiú félévkor erős közepes bizonyítványt hozott haza, ami ahhoz képest, hogy hétéves kora óta súlyos beteg, rengeteg időt töltött kórházban, figyelemre méltó eredmény, különösen a korábbi jegyekhez képest.

Szotszkov Krisztián mostanában a kemény rockot szereti, új kedvence a Rammstein együttes. A szerző felvétele
Szotszkov Krisztián mostanában a kemény rockot szereti, új kedvence a Rammstein együttes.
A szerző felvétele

Krisztián most jól van: havonta egyszer jár kontrollra, az eredményei jók. Betegségéből az orvosok nem ígérnek gyógyulást, gyógyszereit várhatóan élete végéig szednie kell, de szemmel láthatóan teljes életet él – most a zene mellett galambjairól mesélt nekünk nagy szeretettel, és a hóembert is megmutatta, amit az udvaron épített.

Hosszú hajú rocker lesz

Krisztiánt azt követően, hogy szerepelt a tévében és lapunk is írt róla, sokan állították meg az utcán, volt, aki aláírást is kért tőle. Igazán boldognak azonban nem ezért érzi magát, hanem azért, mert ugyan még kopasz, de már látszik: elkezdett nőni a haja. Ha így halad, nyáron már fodrászhoz mehetne – csakhogy eldöntötte, nem megy. Megnöveszti, mert mostanában a kemény rockot szereti, új kedvence a Rammstein együttes.

Olvasóink írták

  • 2. era95 2009. február 24. 21:00
    „Hali Krisztián, innen a szomszéd utcából. Jó hosszú hajat akarok ám látni a nyáron!!!
    De azért ugye a régi öregeket is szereted?”
  • 1. szisszka 2009. február 19. 21:08
    „Szia! Igaz nem ismerlek ,de sok sikert kívánok neked ! Nagyon ari leszel a hosszú hajjal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bérlőt vár Makón a Korona, a kaszinó és a cukrászda

Makó - Egyszerre keres új üzemeltetőt a Korona éttermébe, a Bérpalota cukrászdájába és a kaszinóba a makói önkormányzat. Előbbi kettő hely nemrég üresedett meg: a vendéglátósok bedobták a törülközőt. Tovább olvasom