Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Róka pusztít Gerizdesen

Makó - Időről időre róka pusztít Makón a gerizdesi, főként a Kertész utcai portákon - legutóbb 15 tyúkot ölt le a ragadozó. A városházán azt mondták, az utca mögötti elhanyagolt nádast az előző városvezetés idején nem töltötték fel, most rágcsálóirtást ígérnek.
– Reggel átmentem a boltba, hogy elhozzam a száraz kenyeret a tyúkoknak. Visszajöttem, kimentem a hátsó udvarba, és földbe gyökerezett a lábam, elsírtam magam. A húsz szárnyasból csak öt volt meg. Néhány lefojtva, széttépve az udvaron feküdt, a többit, ahogy a nyomokat később követni próbáltam, valami kicibálta a drótkerítés alatt – mondta a makói Kertész utcában lakó Móra Ferencné könnyeit törölgetve.

Az idős özvegyasszony nem először járt így: az utóbbi 4-5 évben szinte minden évben történt nála hasonló eset, összesen legalább 80 tyúkja veszett oda. Úgy gondolja, róka járt a kertben – pocok vagy patkány szerinte nem képes ekkora vérengzésre.

Móra Ferencné két legyilkolt tyúkját siratja – a többiből ennyi sem maradt. A szerző felvétele
Móra Ferencné két legyilkolt tyúkját siratja – a többiből ennyi sem maradt. A szerző felvétele

Hasonló panaszai egyébként az utcában, illetve Gerizdes városrészben másoknak is vannak. Az időről időre pusztító ragadozók a környék lakói szerint a Kertész utca mögötti, nagy kiterjedésű, elhanyagolt nádasból érkeznek. Itt valamikor kubikgödör volt – a területet azóta visszafoglalta a természet, egyesek ráadásul illegális hulladéklerakóként használják.

A gerizdesiek korábban, még az előző városvezetés idején azt hallották, a terület rendezésére az önkormányzat nyert pályázati támogatást, aztán a munkából nem lett semmi, a ragadozók is maradtak. A városházán lapunkat úgy tájékoztatták, az önkormányzat a szennyvízelvezető rendszer kiépítésekor a területet összevonta két helyrajzi számra – az akkori elképzelés az volt, hogy a kitermelt felesleges talaj majd ide kerül.

Ez azonban végül másként alakult, a terület megmaradt beépítetlenül. A jelenlegi városvezetés figyelembe veszi a lakosság érdekét, és ennek megfelelően, amennyiben valóban indokolt, a következő rágcsálóirtáskor beütemezi ezt a részt is – ígérték.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késik, de nem marad el a makói zenei fesztivál

Nem marad el a szokásos nyári zenei fesztivál Makón - cáfolta lapunknak a városban terjedő híreket Zsámboki Erika, a Hagymaház igazgatója. Tovább olvasom