Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Rokkantparkolóban állt meg a makói polgármester

Mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóban várakozott a makói polgármester a hivatali autóval. A kocsit lefényképezték, a felvétel fölkerült a Facebookra. Farkas Éva Erzsébet elismerte, hogy hibázott, elnézést kér mindenkitől.
A makói önkormányzat Fordját december 30-án délután fél háromkor fotózta le valaki a József Attila Gimnázium melletti, mozgássérülteknek fenntartott parkolóban. A fotót a Makói Csípős című internetes oldal kedden közölte, azzal a megjegyzéssel, hogy ezt az autót Farkas Éva Erzsébet polgármester szokta vezetni. A portál megemlíti, hogy nemrég Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó, valamint Andy Vajna kormánybiztos „forgolódott zsákutcában és ment át a záróvonalon", és „fideszes hagyomány lehet, hogy sajátosan közlekednek a párt tagjai és a hozzá kötődő személyek". 

A kocsiról készült felvétel fölkerült a Facebook közösségi oldalra is, és élénk vitát váltott ki. A Demokratikus Koalíció közleményt juttatott el az ügyben lapunkhoz. Az ellenzéki párt választókerületi elnökségi tagja, Nagy Máté azt írja, a DK szívesen állja Farkas Éva Erzsébet KRESZ-oktatásának költségeit. Hozzáteszi, a választások óta a képviselő-testület jóváhagyásával „Farkas Éva Erzsébet rendszeresen használja ... az adófizetők pénzén fenntartott gépjárművet. Esténként a háza előtt áll, hétvégén is lehet vele látni, és a szegedi bevásárlóközpontokat is rendszeresen látogatja a Forddal. Azzal az autóval, amelyet nemrégiben össze is tört. Az mai napig tisztázatlan, hogy a javítási költség önrészét polgármester asszonyunk vagy a város fizette?" A DK szerint ez a parkolási botrány jellemző a Fideszre. Több kérdést is intéz az önkormányzathoz, így kíváncsi arra, vajon a polgármester bocsánatot kér-e a makóiaktól és a mozgássérültektől a történtek miatt.
Fénykép a polgármesteri szabálysértésről. A politikus vállalja az eset következményeit. Fotó: Makói Csípős
Fénykép a polgármesteri szabálysértésről. A politikus vállalja az eset következményeit. Fotó: Makói Csípős


A Jobbik helyi alapszervezete is reagált. A párt kijelenti, a polgármesteri autót csak hivatali ügyben szabad használni. Ha a szabálytalan parkolás miatt a rendőrség pénzbírságot szab ki, azt a polgármester asszonynak kell kifizetnie – érvel a Jobbik. A párt helyi alelnöke, Zeitler Ádám szerint az ilyen problémák elkerülhetők lennének, ha állandó sofőrje lenne a hivatalnak.

Lapunk megkérdezte a polgármestert az esetről. Farkas Éva Erzsébet közleményben reagált: „Megkövetek mindenkit, valóban hibáztam. Természetesen ennek teljes következményeit vállalom. Az autót én vezettem a képviselő-testületi határozat alapján. Elnézést kérek mindenkitől! Az üggyel kapcsolatban nem kívánok további nyilatkozatot adni."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy búzaszállító kamion az M43-ason

Kigyulladt egy búzaszállító kamion az M43-ason
Forgalomkorlátozás a Makó felé tartó oldalon. A román kamion egyik hátsó kereke robbanhatott szét. Tovább olvasom