Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Rosszul lettek a kazánoknál a munkások - tovább tárgyalnak az érdekvédők a gumigyár vezetésével

Egyelőre nincs megállapodás, de ez még változhat. A névtelen levéllel nem foglalkozik a makói gumigyár vezetése.
Nem jutottak megállapodásra a makói gumigyár vezetésével a tegnapi tárgyaláson, de szakértők bevonásával további egyeztetéseket fognak folytatni – tudtuk meg Székely Tamástól, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnökétől. A konzultációra azért volt szükség, mert mint megírtuk, a péntek délutáni kánikula idején a Continental kazánjainál dolgozók az elviselhetetlen körülmények miatt – többen rosszul is lettek – felhagytak a munkával. Információink szerint szombat délelőtt is volt olyan dolgozó, aki a sürgősségin kötött ki.

A történtek hatására a szombat délutáni kazános műszakosokat elengedték, a vasárnapi műszakokat pedig nem kellett felvenniük az alkalmazottaknak - és emiatt nem érheti őket hátrányos jogkövetkezmény. Székely azt mondta, a további egyeztetések célja az, hogy a cégvezetéssel együttműködve olyan állandó rendet alakítsanak ki, amivel előre kezelni tudják a hőség idején fellépő körülményeket. A szakszervezet ennek érdekében ilyen esetekre a termelés csökkentését, a műszakok átcsoportosítását és különböző technikai jellegű megoldások alkalmazását javasolja.
 
Nem reagálnak a névtelen levélre

Számtalan féligazságot, csúsztatást és igaztalan vádat tartalmaz a levél, ráadásul több évre visszamenően emleget fel olyan problémákat, amelyeket a gyár vezetése megnyugtató módon, a dolgozók érdekeit maximálisan szem előtt tartva már kezelt – ezzel indokolta a ContiTech vezetése lapunknak, hogy nem reagál a tegnapi cikkünkben, egy névtelen levél alapján felvetett panaszokra. A levél írója többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy szinte teljesíthetetlen, a váci üzemben előírtnál jóval magasabb normákat várnak el tőlük, egészségre káros vegyi anyagokkal kell dolgozniuk, ami többeket megbetegített, és ventilátort, illetve álláskönnyítő szőnyeget is hiába kértek. A víz rossz minőségű, többen rosszul lettek tőle, a szabadságért pedig könyörögniük kell.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

33 millióból újul meg a Justh Gyula utcai rendelő Makón

33 millióból újul meg a Justh Gyula utcai rendelő Makón
Az orvosi rendelőhöz közel ezer páciens tartozik,az épület legalább 40 éves. Tovább olvasom