Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

Rothadó zöldségek a szelektív kukákban

Makó - Hiába vannak szelektív hulladékgyűjtő edények a város különböző pontjain, a legtöbb helyen mégsem szortírozzák a szemetet a makóiak. Körbenéztünk Makón, milyen a szelektív hulladékgyűjtés; az eredmény lesújtó.
Makón számos helyen bukkanhatunk szelektív hulladékgyűjtő edényekbe, melyek a környezettudatos életre hívják fel a figyelmet. A belvárosban több helyen vettük szemügyre a szeméttárolókat, és mindenütt azok helytelen használatát tapasztaltuk. Volt ahol rothadó zöldségek mutatkoztak az egyébként műanyagnak kinevezett kukában, ám a legnagyobb probléma a szortírozatlan hulladékok, amelyeket nem megfelelő tárolókba dobnak a lakók.

SOkszor nem az kerül a szelektív kukákba, ami kellene.
SOkszor nem az kerül a szelektív kukákba, ami kellene.

A Csanád vezér téri tárolóknál háztartási szemét szúrta ki szemünket, amelyek önmagukban hevertek a papírlerakóban, de hasonló volt a helyzet a Bajcsy lakótelepen is. Szintén nem egy helyen az üvegszemét tárolójába nemcsak üvegek, hanem műanyag palackok és alumínium sörösdobozok is bekerülnek. A Pulitzer sétányon hiányzik az üveg szemétgyűjtő, ám az alumínium szemét tárolóját tejesdobozokkal, ruhadarabokkal töltötték meg, másutt száraz falevél is ebbe az edénybe került. Néhol még az építési törmeléket is a szelektív kukába helyezték.

Egyedül a Ráday-lakótelep mutatkozott példásnak, ott minden a megfelelő helyre került. Sőt, itt még az előírásnak megfelelően a műanyag palackok kupakjait is lecsavarták az illetékesek. A szelektív kukák környékén senkivel sem találkoztunk, aki szemetet helyezett volna el a gyűjtőedényekbe. A kukákat egyébként mindenütt jó állapotban találtuk, bár ebben közrejátszik az is, hogy többnyire szinte üresen állnak, csak egy helyen, a Rákóczi utcán vannak tele.

Olvasóink írták

 • 4. KelemenLászló067 2012. július 25. 12:58
  „Üdvözöllek!
  Nincs még eleged a rengeteg számlából, a hiteledből, a pénz folyamatos hiányából? Abból, hogy mindig másnak dolgozol, míg a fizetésed (is) egyre csak kevesebbet ér...?
  Ne gondolkozz, csatlakozz bátran hozzánk!Megismertetünk veled egy INGYENES sorozatot,ami idővel pénzt hoz a házhoz!
  Csupán annyi a dolgod,hogy kattints a linkre és kövesd az utasításokat!

  http://href.hu/x/i5sc

  (Ha a linkre kattintva nem jön be a regisztrációs adatlap vagy hibaüzenet jelenik meg, egyszerűen másold ki a linket a böngésző címsorába.)

  Csatlakozz amíg nem késő!

  Sok sikert! :-)”
 • 3. 3évesférfi 2012. július 24. 20:12
  „2. cindi: Ez lenne az indok arra, hogy gyakorlatilag attól teljesen függetlenül, hogy szelektíven gyűjtik-e a hulladékot a lakók, a kukások egybeöntik? Hogy várható így el akármilyen változás a közgondolkodásban, amire egyébként égető szükség lenne?”
 • 2. cindi 2012. július 24. 18:38
  „Tudtommal egyenlőre a nevelés a célzata a szelektív gyűjtésnek.”
 • 1. Adenauer 2012. július 24. 17:16
  „Ha valaki hétköznap délelőt végignézi a Bajcsy ltp.-n a szelektív kukák ürítését egy ugyanazon szemetes kocsiba,felmerül a kérdés ez megint nem csak egy kisvárosi parasztvakítás./ legyen miért verni az illetékeseknek a mellüket, lám-lám mi biztosítjuk a lehetőséget, csak a lakosság még nem nőtt fel a feladathoz/
  Egyébként ez a cikk is ezt látja alátámasztani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haslövés végzett az M43-asnál talált katonával

Az elhunyt nagy valószínűséggel a Vörös Hadsereg katonája volt. Tovább olvasom