Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Rózsaszín lábszárvédő a pályán – női focin jártunk

Focicsapat ugyan rengeteg van a városban, de női fociról még kevesen hallottak. Pedig néhány éve ilyen is létezik Makón. A lelkes csajokból álló csapat megyei bajnokságban játszik: bár a siker nem mindig az övék, a kitartás és akaraterő sosem marad el.
Heti háromszori edzés, néhány lelkes lány, szorgalom, sok nevetés – ez jellemzi röviden a Maros-menti UFC női csapatát. A három éve alakult csapatot Mazula Zoltán edző vezeti. – Tulajdonképpen egy makói cég családi napjára alakultunk meg, hisz a rendezvényen a férfi dolgozókon túl a nők is szerették volna képviseltetni magukat a focimeccsen. Annak idején engem kértek fel, hogy irányítsam a csapatot, igaz az akkori együttesből sokan kiváltak, ma már csak egy tag játszik a kezdetektől – mesél a csapat történetéről Mazula Zoltán. A női csapat azóta kiegészült, bár főként diákok alkotják a keret tagjait, a 13 éves fiataltól a 39 évesig mindenféle korosztály képviselteti magát itt.

A hétfő, szerda és péntek délutánokat a csajok uralják az Erdei Ferenc téri műfüves pályán.
A hétfő, szerda és péntek délutánokat a csajok uralják az Erdei Ferenc téri műfüves pályán.

- Apukám hatására kezdtem el focizni, korábban ő is ebben a sportágban jeleskedett – válaszolja Kis Blanka, arra a kérdésünkre, miért jár lány létére fociedzésekre. Társai is hasonló véleménnyel voltak: van, aki a mozgás kedvéért, van, aki foci iránti rajongásért választotta ezt a sportot. – A suliban vagy kézilabdáztunk, vagy fociztunk, nekem az utóbbi tetszett jobban, így nem volt kérdéses, hogy beállok a csapatba – mondja Semetka Martina. – Van, hogy tesiórán a fiúk ellen játszunk, akik olykor meglepődve tapasztalják, hogy minden tévhit ellenére tudunk focizni – meséli egyikük. A legtöbben makóiak, de akadnak olyanok, akik a környező településekről, sőt van, aki Tótkomlósról utazik be, hogy eddzen. Sokan iskola mellett járnak, de még így is össze tudják egyeztetni a tanulást az edzéssel: – Ha este 11-ig is, de inkább késő estig fenn maradok tanulni, csak hogy focizhassak – mondja lelkesen a 13 éves Blanka. A lányok nemcsak játszani szeretnek; a TV-ben is figyelemmel követik a meccseket, egyikük nagy rajongója a Barcelona csapatának.

A hétfő, szerda és péntek délutánokat a csajok uralják az Erdei Ferenc téri műfüves pályán. Az, hogy lányok játszanak, már jól látszódik az öltözködésben is, egyikük például rózsaszín lábszárvédőt viselt, míg a stoplis cipő elengedhetetlen kellék mindenkinél. Lelkesedésüket a rossz idő sem szegi: esőben, hidegben is a pályán várják az utasításokat. – Az edzések bemelegítésből, ügyességi feladatokból és persze játékból állnak nagyrészt. Mint minden sportoló, így ők is a meccsek hibáiból tanulnak a legtöbbet – vallja az edző. Mazula Zoltán szerint erős a mezőny, de a lányok rendkívül lelkesek és kitartóak, ez tartja össze a csapatot. Minden bizonnyal a hölgyeknek ezekre a tulajdonságaikra is szükségük lesz legközelebbi meccsükön: szerdán a szegediek ellen lépnek pályára, amelyen kétszer 35 percben bizonyíthatnak majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglett két bringa Makón! Öné az egyik?

Kerékpárok gazdáit keresik a makói rendőrök. Tovább olvasom