Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Ruhákat ajánlottak fel a Fülöp családnak

Földeák, Nagyér - Ruhákat, cipőket ajánlott fel egy fiatal földeáki házaspár a lapunkban nemrégiben bemutatott nagyéri Fülöp családnak.
Ruhákat, cipőket ajánlott fel egy fiatal földeáki házaspár a lapunkban nemrégiben bemutatott nagyéri Fülöp családnak. Alapítványi akciónkban megírtuk: a Fülöp házaspár, amelynek mindkét tagja nagycsaládból származik, 12 gyermeket vállalt – közülük ketten már kirepültek a családi fészekből, de a többi még otthon nevelkedik. A család igen szerény körülmények között él, de a szülők minden áldozatot vállalnak: az édesanya, aki a legkisebb, 7 hónapos babával otthon van, hajnali 5-kor kezdi minden napját, hogy gondoskodjon mindenkiről, az édesapa, Fülöp János pedig leszázalékoltan, többféle betegséggel küzdve is igyekszik minden alkalmi munkalehetőséget elvállalni.

Fülöp János feleségével és két legkisebb lányával.
Fülöp János feleségével és két legkisebb lányával.

A földeáki házaspár azt kérte, nevük maradjon titokban. Mint mondták, nem azért tesznek felajánlást, hogy viszontlássák nevüket az újságban, egyszerűen csak úgy gondolták, ha már módjukban áll segíteni, megteszik. Megérintette őket Fülöpék nehéz sorsa, no meg az, hogy – mint cikkünkből kiderült – a körülmények ellenére is példásan gondoskodnak a gyerekekről, s még adósságuk sincs. Összesen körülbelül 10 papírdoboznyi, nagyjából száz darab alig használt, jó állapotú ruhát, főleg kinőtt gyerekruhákat, cipőket, csizmákat visznek el a napokban kocsival Nagyérre. Ráadásként déligyümölcsöt és édességet is szeretnének ajándékozni az aprónépnek.

Az édesanya, Fülöp Jánosné meghatottan fogadta a hírt, hogy segítséget ajánlottak nekik – mint mondta, jó hasznát fogják venni a ruháknak.

Olvasóink írták

  • 2. Poslabény 2012. december 13. 13:28
    „Ez a baj, hogy egyesek ebből élnek!”
  • 1. papika56 2012. december 13. 10:28
    „Édes Istenem ! a mai világban 12 gyerek ??? szegénységbe HOGYAN mert szülni ????Bár 12 gyerek mellett főállású anya, fizetésért ,meg 12 gyerek családipótléka se semmi !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Energiatakarékos a földeáki fenyőfa

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően Földeákra került az ország egyik E.ON-karácsonyfája, amely 6 méter magas, és energiatakarékos izzók díszítik. Tovább olvasom