Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ruhákat gyűjtöttek a KERI-sek

A szegénység világnapja alkalmából gyűjtöttek ruhákat a Návay Lajos Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola diákjai a múlt héten. Immár harmadjára szervezték meg a gyűjtést, melybe a város lakói is bekapcsolódtak.
A Máltai Szeretetszolgálattal közösen szervezett gyűjtést a makói KERI a múlt héten. A segítőkész fiatalok már három éve tartják azt a jó szokásukat, hogy évente egyszer, az október 17-i Szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából toborozzák iskolatársaikat a ruhagyűjtésre. – A program ötlete egy volt KERI-s diákunk fejéből pattant ki, aki ilyen módon szeretett volna segíteni a rászorulókon. Tervének megvalósításában az iskola vezetősége és a Diákönkormányzat is mellé állt – fogalmaz Kozák György, igazgató.

A szerző felvételei
A szerző felvételei

A csütörtöktől szombatig tartó gyűjtésen ezúttal több mint 140 zsáknyi ruha érkezet; eddig ez volt a legnagyobb mennyiség az elmúlt évekhez képest. A ruhákat hétfőn szállította el a Máltai Szeretetszolgálat, majd válogatás után új gazdáikhoz kerültek azok. Mint ahogy a szervezők elmondták, nem ez volt az első alkalom, hogy a város lakossága is itt adhatta le feleslegessé vált ruháikat, hisz már két éve folyik ez az együttműködés. Most is sokan hozzájárultak az akció sikeréhez, volt, aki 40 zsáknyi ruhát ajánlott fel.


A gyűjtést alapos szervezés előzte meg: a diákok plakátokat készítettek, hirdetéseket adtak fel, majd a helyet alakították ki az intézményben. Mindebben az iskola Diákönkormányzata és annak koordinátora, Rácz Bálint pedagógus volt a segítségükre. A hagyományokhoz híven egy diszkrimináció ellenes kisfilmet is forgattak, Pletyka címmel.


– Minden évben hozzájárultam pár zsáknyi ruhával a gyűjtéshez, ez idén sem volt másképp, ahogy a legtöbb társunk esetében sem – meséli Birta Valentin Florin, aki szervezőként és adakozóként is részt vett az eseményen. A fiatalok hangsúlyozták, örömteli, hogy iskolájuk ilyen módon segít a rászorulókon, szerintük ezzel a tettel tudatosságra, empátiára nevelik diákjaikat – összegeznek.


Olvasóink írták

  • 1. x 2013. október 24. 22:06
    „http://www.delmagyar.hu/forum/szegenyseg/26/3361/?action=kifejt&ord=0&page=0&limit=200”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye emlékezik: szónokok, mondatok 1956-ról

Körkép a megyei városok 1956-os megemlékezéseiről. Tovább olvasom