Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Sárban ragadt Csanádpalota

Csanádpalota - Október-november óta járhatatlan Csanádpalotán a Dinnyeföldek utca, mert az ivóvízvezeték-rekonstrukció után nem állították helyre az utat – panaszolja az ott lakó Rácz György. A polgármester azt mondja, a probléma nem egyedi – viaskodnak a kivitelezővel.
– Az ivóvízminőség-javító programhoz kapcsolódó felújítás miatt még október-november fordulóján feltúrták az utcát. Szilárd burkolat persze addig sem volt, de mi felszórtuk salakkal, kaviccsal, így esős időben is tudtunk rajta közlekedni. Most elsüllyedünk a sárban, mert még az ideiglenes helyreállítás sem történt meg. A garázsomból nem tudok kiállni, ráadásul az utca végén nyitva felejtettek egy hatalmas aknát, így egyébként is nehézkes lenne a közlekedés – panaszolta lapunknak a csanádpalotai nyugdíjas, Rácz György. A Dinnyeföldek utca, ahol lakik, ugyan városszéli, és nincs is sok lakója, de a hónapok óta tartó lehetetlen körülményekből már nagyon elegük van. Idős és rokkant is él itt – ha a mentőnek be kellene jönnie, nem tudna. Akik fát hozattak télire, azok is a járdán, kiskocsival cipelték be az udvarra.

Az utca végén egy aknát is nyitva hagytak. A szerző felvétele
Az utca végén egy aknát is nyitva hagytak. A szerző felvétele

A kisvárosban járva azt tapasztaltuk: a probléma nem egyedi. Megerősítette ezt lapunknak a polgármester, Kovács Sándor is, aki kapásból sorolta az érintett utcákat – ilyen többek között a Tompa, a Gyöngy, a Béke és a Szent István nevét viselő is. Az ivóvíz-beruházás nem Csanádpalota saját projektje, a makói kistérség valamennyi települése benne van. Kovács Sándor azt mondja, nem csak nekik van problémájuk a kivitelezővel, akivel folyamatos harcban állnak a csúszások miatt; már azt is kilátásba helyezte, hogy kártérítési igénnyel lépnek fel. Az eredeti ígéret szerint december 31-ére el kellett volna készülnie legalább a munkálatok utáni ideiglenes helyreállításnak. A mostani ígéret szerint ez február 15-ére lesz meg – legalább zúzottkővel járhatóvá kellene tenni az utakat –, de egyelőre ennek sem látni nyomát. Március végére pedig az aszfaltozással is készen kellene lenni ott, ahol volt szilárd burkolat.

A polgármester most azt ígérte, azonnal kéri a kivitelezőktől, hogy tegyék járhatóvá a Dinnyeföldek utcát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővíti makói gyárát a Continental-csoport

A tavalyi négyszáz fős létszámbővítés után idén tovább erősíti makói gyárát a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. Tovább olvasom