Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Segítettek a helyi tévések a román kollégáknak

Makó - Lezárult az a nagyrészt uniós forrásból finanszírozott határon átnyúló magyar–román együttműködési projekt, amelynek részeként a makói tévések zsombolyai és nagyszentmiklósi kollégáikkal alakítottak ki szakmai együttműködést – tájékoztatta lapunkat a makói városi tévé ügyvezető igazgatója, Rácz Csaba.
Korábban lapunkban megírtuk: a közeli két romániai város média iránt érdeklődő fiataljai többször jártak Makón. Nemcsak oktatáson vettek részt, de dolgoztak is, majd mindkét településen részt vettek a helyi tévéstúdió alapításában. A szakmai képzésre, illetve a technikai felszerelések beszerzésére közös, uniós pályázatok révén kaptak pénzt. És ami talán ennél is fontosabb: kölcsönösen műsorra tűzték egymás kulturális, hagyományőrző és a mindennapi életet bemutató adásait.

A makói tévések az együttműködésből azért is profitáltak, mert 10 millió forintot költhettek korszerű berendezések vásárlására – amúgy egész évi költségvetésük mindössze 25 millió forint. A projektzáró rendezvényen elhangzott: a tévések szeretnék folytatni az együttműködést hírcserével, közös műsorok készítésével, s ha találnak újabb uniós forrást hozzá, együtt pályáznának technikai fejlesztésekre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maszek munkához loptak a gyárból

Saját munkaadójától lopta a maszek munkához szükséges anyagokat hét alkalmazott Makón egy gyár szerszámkészítő részlegéből. Tovább olvasom