Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Segítik egymást a makóiak Budapesten

Budapest, Makó - Első születésnapjára készül a Budapesti Makóiak Közössége, amely a Facebookon szerveződött – már 200 tagja van. Főként praktikus dolgokban, mint például a munka- vagy szálláskeresésben segítik egymást.
Két makói fiatal, Szilágyi Éva operaénekes és a saját cégét vezető Kormány Gábor egy éve alapította meg a legnépszerűbb közösségi oldalon azt a csoportot, amely azokat fogja össze, akiket az élet a Maros-parti városból Budapestre vetett. Nagy részük szakmával vagy diplomával rendelkezik, életkoruk 25 és 35 közötti és a jobb megélhetés, a nagyobb karrierlehetőség vonzotta őket a fővárosba. Amikor a Budapesti Makóiak Közössége megalakult, mindenekelőtt azt a célt tűzte ki, hogy tagjai olyan praktikus dolgokban tudják segíteni egymást, mint például a telekocsi-szolgálat, a munka- vagy szálláskeresés.

Boldog születésnapot a közösségnek!
Boldog születésnapot a közösségnek!

Az alapítók büszkék rá, hogy nem egy embernek sikerült a csapatban összpontosuló tapasztalatok, kapcsolatok révén olcsó albérlethez vagy jó álláshoz jutnia. Volt példa arra is, hogy jótékonykodtak: a lapunkban is bemutatott 2 esztendős, leukémiával küzdő Mészáros Rékának több tízezer forintot juttattak el.

Megírtuk: a fővárosban már a rendszerváltás előtt is létezett a Makóiak Baráti Köre, amely akár 2-300 fős összejöveteleket is szervezett annak idején. Jóval kevesebb taggal bár, de ma is működik egy hasonló, főként az idősebb korosztályt tömörítő asztaltársaság. Kormány Gábor hangsúlyozza: az övék nem versenytársa más csoportoknak.

Mindenekelőtt virtuális közösség, amely nem politizál, inkább a mindennapokat igyekszik könnyebbé tenni. Azért persze a szülőföldre is odafigyelnek. A közelgő születésnapot például olyan találkozóval fogják megünnepelni, amelyre meghívják a 12 éve megjelenő Marosvidék című kulturális folyóirat szerkesztőit.

Olvasóink írták

  • 1. Egyolvasó 2013. február 08. 07:21
    „Segítik egymást a makóiak Budapesten

    Sajnos ez Makón már nem mondható el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kér még táblákat a sztrádára Makó

1,8 millió forintot költött Makó tavaly arra, hogy saját tervezésű reklámtáblákkal hívja fel az autózók figyelmét a városra. Tovább olvasom